Büyüksehirden Coskulu Nevruz Kutlamasi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, baharin gelisini müjdeleyen nevruzu büyük bir coskuyla kutladi. Nevruz atesinin yakildigi, müzik, dans, okçuluk ve birbirinden farkli etkinliklerin gerçeklestigi kutlamalarda renkli görüntüler olustu.

Büyüksehirden Coskulu Nevruz Kutlamasi
Antalya Büyüksehir Belediyesi, baharin gelisini müjdeleyen ve yüzyillardir Türk geleneklerinde kutlanan nevruzu Konyaalti Beachpark Varyant Meydani’nda kutladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan kutlama, gösterilerle devam etti.

50 bin yil daha sürsün

Nevruz etkinliginin açilis konusmasini yapan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Durmus Ali Arslan, 5 bin yillik bir gelenegin büyük bir cosku ile sürdürüldügünü belirterek, “Gönlümüz ister ki bir 5 bin yil, 50 bin yil daha bu Türk’ün Bayrami devam etsin. Türk dünyanin hemen her bölgesinden gelmis yoldaslarimizla beraber bu bayrami kutluyoruz. Kültür etkinliklerimizle vatandaslarimizin kendi yasam biçimlerini herkesle paylasmasini çok önemsiyoruz. Bahar bayramimiz kutlu olsun” dedi.



Renkli görüntüler olustu

Açilis konusmalarini ardindan Genel Sekreter Yardimcisi Arslan ve beraberindeki protokol heyeti Nevruz atesini yakti. Daha sonra ise protokol ve davetliler geleneksel nevruz atesinden atlama etkinligini gerçeklestirdi. Demir-örs dövülmesi ve okçuluk atislarinin yapildigi kutlamalarda Kirgizistan, Tataristan, Ahiska Türkleri, Kazakistan, Uygur Türkleri, Azerbaycan’dan katilim saglayan gruplarin halk danslari gösterileri, semah gösterisi, geleneksel yarismalar düzenlendi.

Birbirinden renkli görüntülerin olustugu nevruz kutlamalari büyük bir coskuyla gerçeklesti.

Etkinliklere Antalya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Durmus Ali Arslan, Türk Ocaklari Baskani Abdullah Uysal, Türki Cumhuriyetleri ve Yörük Dernekleri temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA