Besiktas'ta Altan Öymen Kütüphanesi Açildi

Besiktas Belediyesi tarafindan, eski Turizm ve Tanitma Bakani ve CHP önceki dönem genel baskani Altan Öymen’in adinin verildigi yeni bir kütüphane açildi. Kütüphanenin açilis töreninde konusan Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat, "Sayin genel baskanimizin yasam boyunca biriktirdikleri, 1930’lu yillardan bugüne yasam emanetleri aslinda bir nevi bize teslim edildi. Bu bizim için çok büyük bir gurur" dedi.

Besiktas'ta Altan Öymen Kütüphanesi Açildi
Besiktas Belediyesi tarafindan, kentin kültürel zenginligine yeni bir deger kazandirmak ve gelecek nesillere isik tutmak amaciyla eski Turizm ve Tanitma Bakani ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem genel baskani Altan Öymen’in adinin verildigi yeni bir kütüphane açildi. Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açilis törenine Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat, CHP Istanbul Il Baskani Özgür Çelik, eski Turizm ve Tanitma Bakani Altan Öymen, partililer ve vatandaslar da katildi.

Kurdele kesimiyle açilan kütüphanede daha sonra incelemeler de yapildi.

"1930’lu yillardan bugüne yasam emanetleri aslinda bir nevi bize teslim edildi, bu bizim için çok büyük bir gurur’’

Açilisa iliskin konusan Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat, "Burayi açiyor olmaktan, Besiktas’a kazandiriyor olmaktan, hem Istanbul’a hem Besiktas’a kazandiriyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Sayin genel baskanimizin yasam boyunca biriktirdikleri, 1930’lu yillardan bugüne yasam emanetleri aslinda bir nevi bize teslim edildi, bu bizim için çok büyük bir gurur. Bu anlamda bize güvendiginden dolayi da yürekten tesekkür ediyoruz. Besiktas’imiz çok özel bir nokta. Istanbul’un en önemli noktasi Besiktas, Besiktas’in en önemli noktalarindan bir tanesi Levent. Dolayisiyla çok fazla ögrencimizin de aslinda kütüphane yoklugunda, ders çalisma ortamlarinin yoklugunda sorun yasadigi bir bölge. Bir yandan da onlara ders çalisma alanlari hazirlamaya çalistik bu alanda bunlarin en kiymetlisi oldu’’ dedi.



"Burayi daha aktif bir yer haline getirmekle ilgili çabamiza da devam edecegiz"

Öymen’e, kendilerine olan güveninden dolayi tesekkür ettigini belirten Akpolat, "Bize emanet ettigi her seyi gelecege tasimak, bu salonda bulunan herkesin artik görevlerinden bir tanesi olacak ve gözümüz gibi bakacagiz. Buralarda olan üniversitelerdeki tüm ögrencilerimizi buraya getirmek, ders çalismalarini saglamak ve 1930’lu yillardan bugüne Sayin Genel Baskanimizin bize emanet ettigi o bilgileri, o kitaplari üniversite ögrencileriyle bir araya getirecegiz. Hem Kültür Merkezimizi 24 saat yasayan bir yer haline getirecegiz, hem de kütüphanemizi 24 saat yasayan bir yer haline getirecegiz. Bununla ilgili komsularimizin da çokça dile getirdigi, ihtiyaç olan bir yerdi burasi. Bunu yapiyor ve hayata geçirmis olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burayi daha aktif bir yer haline getirmekle ilgili çabamiza da devam edecegiz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA