Baskan Savas'a Yapilan Saldiri Sonrasi Yeni Görüntüler Ortaya Çikti

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas’in, vatandaslara hitap ettigi esnada kendisine saldiran psikolojik rahatsizligi olan sahsin ailesini teskin etmeye çalistigi ana ait görüntüler ortaya çikti.

Baskan Savas'a Yapilan Saldiri Sonrasi Yeni Görüntüler Ortaya Çikti
Hatay’da 2 dönemdir Büyüksehir Belediye Baskanligi görevini yürüten Lütfü Savas, seçim çalismalarini araliksiz bir sekilde yürütüyor. Baskan Savas’in geçtigimiz gün Samandag ilçesi Yaylica Mahallesi’nde halka hitaben konustugu esnada istenmeyen bir olay yasanmis ve bipolar bozukluk yasayan A.G. (39) tarafindan sahnede saldiriya ugramisti. Kendisine saldiran sahistan sikayetçi olmayan Baskan Savas, sosyal medya üzerinden yaptigi açiklamayla kendisinin de doktor oldugunu hatirlatarak, vatandasin tedavisi için elinden geleni yapacagini ifade etmisti. Olayla ilgili ortaya çikan yeni görüntülerde olay sonrasi A.G. isimli sahsin yakinlarinin Baskan Savas’tan özür diledigi ve olayin kasitli olarak yapilmadigini anlattigi görüldü.

Görüntülerde Baskan Savas’in kendisine saldiran sahsin ailesini teskin etmeye çalismasi ise takdir topladi.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, Yaylica Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantisinda kendisine yönelik yapilan saldiriyla ilgili açiklamalarda bulundu. Savas, “Ailemiz lütfen üzülmesin, ben onlarin üzülmesini istemiyorum. Bu kardesimiz rahatsiz. Ehliyeti olmayan bir kisiye yönelik suç duyurusunda bulunmak hem bir insan hem de bir doktor olarak bize yakismaz. Aksine hem vatandasimizin tedavisine hem de tedavi süresince ailesine destek olmak için elimizden geleni yapacagiz” dedi.

Yaylica Mahallesi’nde yaptigi konusma sirasinda yasananlari anlatan Baskan Savas, “Konusmaya en son ben çiktim ve konusmanin tam ortasinda, bir vatandas beni itti. Ailesi, annesi, kiz kardesi oradaydi. Kiz kardesi ‘baskanim kardesim ruh hastasi tedavi görüyor’ dedi.

Ben o arada tekrar platforma çiktim ve ’lütfen kimse dokunmasin, bu kardesimiz rahatsizmis, biz mitinge devam ediyoruz’ dedim ve devam ettik. Bu arkadasimiz için yapacagimiz tek sey, tedavisinin düzenli olarak yapilmasi, doktora gitmesi, kontrollerinin yaptirilmasi ve ailesine yardimci olmaktir. Baska yapacak bir sey yok. Bu olay baskasinin da basina gelebilirdi. Ben olayda bir kasit aramiyorum, bu kardesimizin tedavisine destek olacagiz insallah” diye konustu.

Savas sözlerinin sonunda, bu olayi unuttuklarini ve kaldiklari yerden seçim çalismalarina devam ettiklerini vurgulayarak, kalan 9 günlük sürede Hatay’a ve Hataylilara yaptiklari ve yapacaklari hizmetleri anlatarak seçimi kazanacaklarini, bundan hiç süpheleri olmadigini kaydetti.

Kaynak: İHA