Bakirköy'de SOLOTÜRK Ekibine Yogun Ilgi

Türk Hava Kuvvetleri’ne bagli SOLOTÜRK ekibi, Havacilik Müzesi’nde vatandaslarla bir araya geldi. Etkinlige yogun ilgi gösteren vatandaslar Havacilik Müzesi’ni de gezdi.

Bakirköy'de SOLOTÜRK Ekibine Yogun Ilgi
Türk Hava Kuvvetleri’ne bagli SOLOTÜRK gösteri ve akrobasi ekibi, Atatürk Havalimani içinde bulunan Havacilik Müzesi’nde söylesi düzenledi.

Söylesi öncesi bando gösterisi yapilirken, vatandaslar Havacilik Müzesi’ni de gezdi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda Hava Binbasi Pilot Murat Bakici ve Hava Binbasi Pilot Yasin Dikkule, kullanilan F16 uçaginin özellikleri, yaptiklari gösteriler hakkinda detayli bilgiler verdi. SOLOTÜRK pilotlarinin yaptigi söylesiye vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Pilot olma süreci ve okul hayati ile ilgili bilgiler veren Hava Binbasi Pilot Murat Bakici, “Pilot arkadaslarimizla aramizda kan bagimiz yok. Ama bu silah arkadasligi, kanat arkadasligi öyle bir arkadaslik ki, öyle bir gönül bagi ki, kan baginin da ötesine geçiyor. Savunma sanayimiz kosar adimlarla büyüyor. Savunma sanayimizin güçlü olmasi demek, ordumuzun güçlü olmasi demek, ordumuzun güçlü olmasi demek, Türk halkinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü olmasi demektir. Bize çok soru geliyor. F-16 olmasiydi hangi uçaklarla uçmak isterdiniz? Yerli ve milli uçagimizla gösteri yapmak isterdim” diye konustu.

Söylesinin ardindan vatandaslar aldiklari ürünleri ve posterleri pilotlara imzalatti.
Kaynak: İHA