Bakan Tunç'tan Muhalefete 'Darbe' Elestirisi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, darbe ve vesayetçi anlayisin geride kaldigini söyleyerek, “Birileri çikip, ’gençler yaparsa basimizin üstünde yeri var darbeyi’ diyenler bile var. Bunlar ne yapiyor? Böyle bir siyaset olabilir mi? Böyle bir demokrasi olabilir mi? Bunlar demokrasiye inanmaz. Bunlar milli iradeye inanmaz. Hep darbelerden, vesayetçi anlayistan medet umarak iktidara gelmeyi düsünür ama o artik geride kaldi” dedi.

Bakan Tunç'tan Muhalefete 'Darbe' Elestirisi
Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Zonguldak ziyareti çerçevesinde Gökgöl Magarasi mevkisinde Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avci, Ahmet Çolakoglu, Zonguldak Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, AK Parti Zonguldak Il Baskani Mustafa Çaglayan, Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan ve protokol üyeleri tarafindan karsilandi.

Bakan Tunç, karsilamanin ardindan Kilimli ilçesine hareket etti. Ilçede esnaf gezisi gerçeklestiren Bakan Tunç, vatandaslarla da görüserek 31 Mart yerel seçimlerinde Kilimli Belediye Baskani ve Baskan adayi Kamil Altun için destek istedi.

Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki seçim irtibat bürosunda vatandaslara hitap eden Bakan Tunç, “Gezdigimiz her yerde pek muhalif kimlige rastlayamadik. Herkes Kamil baskanla yola devam diyor. Hayirli ugurlu olsun. Kilimli’den rekor bir oy bekliyoruz. Kilimli’den insallah bu birinci dönem daha bu ilk dönem. Simdi ikinci dönem Kilimli daha çok kazanacak, daha çok eser üretilecek. Gerçek belediyecilik demek eser ve hizmet üretmek demek. Gerçek belediyeciligin mimari Recep Tayyip Erdogan’dir. 1994’te Istanbul’da yasanilmaz hale getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nden devraldi belediyeyi; kisa bir süre içerisinde yasanilir hale getirdi. O basari onu Basbakanliga tasidi. Parti kurmasini sagladi. Milletimiz Istanbul’u kurtardin, Türkiye’yi de kurtarirsin. O 90’li yillar boyunca çekilen sikintilardan bu ülkeyi sen kurtarirsin dedi.

Adeta AK Parti’nin kurulmasini sagladi millet. AK Partili kadrolar belediyecilikten gelir. Dolayisiyla gerçek belediyecilik derken biz bunu icraatimizla, eser siyasetimizle gösterdik. Ve 2002 yilindan bu yana da tüm ülke genelinde o gerçek belediyecilik eser ve hizmet siyasetine dönüstü, bir marka haline geldi, bir ekol haline geldi. Yerel kalkinmayla, ülke kalkinmasini bir arada getirdik. Simdi Kilimli’de insallah Kamil Altun’un yeni projeleri var. Bu ilk dönemi, projeleri, yaptiklari, yapacaklarinin teminati. Ikinci dönem projelerine sonuna kadar destek verecegiz. Hükümet olarak, kabine üyesi olarak, bölgenin bir evladi olarak, sizin kardesiniz olarak bakandan öte beraberiz zaten sizlerle. Ve insallah el ele, kol kola milletvekillerimizle birlikte uyum içerisinde Kilimli kazanmaya devam edecek. 31 Mart Bayram olsun insallah, Milli Irade Bayrami olsun” dedi.



“17 sandik kuruldu önünüze ‘AK Parti’ dediniz”

Kilimli ziyaretinin ardindan Gelik beldesine hareket eden Bakan Tunç, burada Belediye Baskan adayi Hikmet Bektas için destek istedi. Bakan Tunç, “Insallah 31 Mart’ta Hikmet Bektas belediye baskani olacak ve gerçek belediyecilik birlikte insallah Gelik’te sizlerin karariyla devam edecegiz. 1994’te gerçek belediyecilik Istanbul’da basladi.

Recep Tayyip Erdogan’la basladi.

Ve oradaki basari onu Basbakanliga tasidi. AK Parti’nin kurulmasina neden oldu o basari. Ve 2002’den bu yana da Türkiye genelinde Zonguldak’imiz da dahil olmak üzere eser ve hizmet siyasetine dönüstü. Ve bu eser ve hizmet siyaseti yirmi 22 ülkemizin 81 vilayetini gelistirdi, kalkindirdi. Sadece Türkiye’nin fiziki kalkinmasini, altyapi problemlerini halletmekle kalmadik. Türkiye’nin demokrasisini de güçlendirdik. Yüksek standartli bir demokrasiye kavusmak için çok çalistik Cumhurbaskanimizin liderliginde. Sizler hep destek verdiniz. On yedi sandik kuruldu sizin önünüze. On yedisinde de ‘AK Parti’ dediniz. ‘Recep Tayyip Erdogan’ dediniz. ‘Cumhur Ittifaki’ dediniz” seklinde konustu.



“Her partinin baskani, Cumhurbaskani yardimcisi olacakti. Neredeler simdi?”

Son 22 yilda 17 kez sandik kuruldugunu ve 31 Mart’ta 18. kez halkin sandik basina gidecegini ifade eden Bakan Tunç, muhalefete yüklendi. Tunç, “18. sandik gelirken muhalefetin bulundugu durumu hep beraber görüyoruz degil mi? Nelerle ugrasiyorlar? Birbirlerine satasmalar. Hani bunlar on ay önce Türkiye’nin yönetimine taliplerdi beraber. Cumhurbaskani adaylari vardi, Cumhurbaskani adaylarini Türkiye’nin Cumhurbaskanligina layik görürken kendi partilerine genel baskan olmaya bile layik görmediler. Cumhurbaskani yardimcilari vardi. Her partinin baskani, Cumhurbaskani yardimcisi olacakti. Neredeler simdi? Birbirlerine düstüler. Allah korusun bir iktidar olmus olsalardi bunlar acaba iktidari nasil paylasabilirlerdi? Memleketi kaosa sürüklerlerdi bunlar. Iste millet bunu gördü ve Cumhur Ittifaki dedi.

Recep Tayyip Erdogan’la yola devam dedi Simdi 18. sandik konuluyor milletimizin önüne. Milletimiz insallah yine en dogru karari verecek” dedi.



“Farkli farkli sebeplerle, farkli yerlere bu oylari bölmeyelim”

AK Parti’nin ampulünün altinda birlesilmesi çagrisinda bulunan Bakan Yilmaz Tunç, “Farkli farkli sebeplerle, farkli yerlere bu oylari bölmeyelim. Ne yapalim? AK Parti’nin ampulünün altinda birleselim. Isigin altinda birleselim. Karanlik iyi degildir. Hep aydinlik olsun insallah. Türkiye’nin gelecegi hep aydinlik olsun. Türkiye Yüzyilini yerel kalkinmayla beraber ülke kalkinmasiyla beraber yürüttügümüz zaman Türkiye vizyonunu çok daha hizli insa etme süreci insallah olacak. Çocuklarimizin, gençlerimizin gelecegi için hep önce insan demeye devam edecegiz. Insanimizi güçlendirmeye devam edecegiz. Egitimden, sagliga, kültürden, sosyal politikalara, adalete, güvenlige varincaya kadar güçlü insan için çalisiyoruz. 22 yildan beri insanimizi güçlendirmek için çalistik. Insan güçlü olacak ki aile güçlü olsun. Toplum güçlü olsun istikrarli kalkinma hamleleriyle 81 bir vilayetimizi yatirimlarla donattik. Ülkemizin altyapi problemlerini çözdük. Altyapi problemlerini çözerken ayni zamanda temel hak ve özgürlüklerin alaniniza genislettik. Demokrasimizi güçlendirdik. Türkiye’yi darbeci, vesayetçi anlayistan kurtardik. Sizler sayesinde bunu gerçeklestirdik. Bundan sonra bu ülkede darbeci, vesayetçi anlayis tarihe karismistir. Birileri çikip, ’yok gençler yaparsa basimizin üstünde yeri var darbeyi’ diyenler bile var. Bunlar ne yapiyor? Böyle bir siyaset olabilir mi? Böyle bir demokrasi olabilir mi? Bunlar demokrasiye inanmaz. Bunlar milli iradeye inanmaz. Hep darbelerden vesayetçi anlayistan medet umarak iktidara gelmeyi düsünür ama o artik geride kaldi. O yasli zihniyetine bu ülkede artik hiçbir zaman yer yok. Millet buna müsaade etmez” dedi.



Bakan Tunç’u karsisinda görünce saskinlik yasadi

Bakan Tunç, Gelik ziyaretinin ardindan Terakki Mahallesi’nde kurulan semt pazarini ziyaret etti. Burada esnaf ve vatandaslarla görüstü. Bakan Yilmaz Tunç’u karsisinda gören bir vatandas, “Ben bakan oldugunuzu bilmiyordum. Bu kadar halkin içinde geziyorsaniz, size helal olsun. Demek ki bizdensiniz. Zonguldak’a hos geldiniz” dedi.

Ziyaretlerde bir esnaf Bakan Tunç’a posetle portakal ikram etti. Bakan Tunç ardindan Karabük’ün Yenice ilçesine hareket etti.
Kaynak: İHA