Bakan Koca Açiklamasi 'Türkiye'nin En Büyük Kapasitesi Olan Sehir Hastanesi Sancaktepe'de Insaati Devam Ediyor'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Türkiye’nin en büyük kapasitesi olan sehir hastanesi su an bulundugumuz yerde Sancaktepe’de insaati devam ediyor. Mugla, Malatya ve Van’da da benzer sekilde sehir hastanesi yapilarak bütün büyük sehirlerimizde sehir hastanesi olmus olacak" dedi.

Bakan Koca Açiklamasi 'Türkiye'nin En Büyük Kapasitesi Olan Sehir Hastanesi Sancaktepe'de Insaati Devam Ediyor'
Saglik Bakani Fahrettin Koca, Istanbul’daki ziyaretleri kapsaminda Sancaktepe’de yapimi devam eden Sancaktepe Sehir Hastanesi’nin insaatinda i incelemelerde bulundu, hastanenin yeni yapilacak bölümleriyle ilgili bilgi verdi. Yeni sehir hastanesini inceleyen Bakan Koca’ya Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü ve AK Parti Istanbul Milletvekili Ismail Erdem de eslik etti.

Yapimi devam eden Sancaktepe Sehir Hastanesi’ni inceleyen Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Bütün büyük sehirlerimizde yani 33 büyük sehirlerimizde sehir hastanesi olmasi seklinde bir plan yapildi. Mugla, Malatya ve Van’da da benzer sekilde sehir hastanesi yapilarak bütün büyük sehirlerimizde sehir hastanesi olmus olacak. Ayrica su an Istanbul için düsündügümüz ilave üç sehir hastanesi var. Türkiye’nin en büyük kapasitesi olan sehir hastanesi su an bulundugumuz yerde Sancaktepe’de insaati devam ediyor. Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiginiz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kiliniyor. Ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yatakliydi. Toplam 5 bin 108 yatakli saglik kampüsüne kavusmus olacagiz. Bu kapasite Türkiye’de yapilan en büyük sehir hastanesi kapasitesi.

Bahar projesi ise bagimli hastalar için rehabilitasyon dedigimiz bir merkez. Burada Amatem, Çematem, lojmanlariyla birlikte bir bahar merkezi olacak. Bunun da ihalesi yapildi. Su an arkamda gördügünüz insaati devam eden bölüm ise bahar merkezinin oldugu alan. Çok katli olmayan villalarin hizla yapimi da devam ediyor. Önümüzdeki 6 ay içerisinde bahar projesini hizla faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu kapasitesiyle Amatem, Çamatem ve bagimli hastalar için rehabilitasyon merkezinin bir arada oldugu yapi ise yeni nesil bir bahar projesi, bu anlamda da dünyada ilk olan bir merkez olacak" diye konustu.

Kaynak: İHA