Bakan Isikhan Açiklamasi '2023 Yilinda Türkiye Ekonomisi Yüzde 4,5 Büyüdü'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “2023 yilinda Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazinda milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon dolari asti. Kisi basina milli gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü" dedi.

Bakan Isikhan Açiklamasi '2023 Yilinda Türkiye Ekonomisi Yüzde 4,5 Büyüdü'
Bir dizi programa katilmak için Eskisehir’e gelen Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, AK Parti Eskisehir Il Baskanligi binasinda partililerle bir araya geldi. Burada açiklamalarda bulunan Bakan Isikhan, "Eskisehir Anadolu’nun yesil bozkiri, medeniyetlerin kadim yolu. Alimler, liderler sehri, ayni zamanda egitimin ve üretimin de merkezi olan Eskisehir ülkemizin en genç sehirlerinden birisidir. Biliyorsunuz 2023 yilinda Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazinda milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon dolari asti. Kisi basina milli gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Tüm bunlari sizlerle basardik. Ilimiz bu anlamda büyük bir potansiyele ve dinamizme sahip. Bu potansiyele güvenerek ilimize son 21 yilda genel bazda 147 Milyar lira yatirim yaptik. Sadece Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligimizin yaptigi yatirim ve vatandaslarimiza aktardigi destek tutari ise 7,5 milyar lirayi bulmus durumda. Bakiniz bu rakamlar, yeni yatirimlar, yeni üretimler demektir" dedi.



“Türkiye’nin köhne muhalif zihniyetlerinden, çöp, çukur, çamur siyasetinden bikti usandi”

Eskisehir’in dinamizmine dikkat çeken Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Biz diyoruz ki artik bu yeniligi bu dinamizmi gerçek belediyecilikle taçlandirma vaktidir. Bu sehir; artik eski Türkiye’nin köhne muhalif zihniyetlerinden, çöp, çukur, çamur siyasetinden bikti usandi. Eskisehir’i yillardir mevcut potansiyeli ezberle bastirilmis; magdur bir sehir olmaktan çikarip, gerçek belediyecilikle bulusturma vakti gelmistir. Vakit artik AK belediyeciligin farkiyla ilimizin çehresini, atmosferini Türkiye Yüzyilina yakisir hale getirme vaktidir. Sayin Cumhurbaskanimizin ifadesiyle bu seçimler siradan bir belediye seçimi degil, ayni zamanda Türkiye Yüzyili sehirlerinin Gerçek Belediyecilikle bulusacagi önemli bir esiktir. AK Parti 2002’den bu yana girdigi tüm yerel ve genel seçimlerde milletimizin sevgisini kazanarak alninin akiyla ve zaferle çikmayi basarmis bir partidir. 1 Nisan sabahi da yine ayni zaferle, Cumhur Ittifaki olarak tüm il ve ilçelerimizde yeni bir sayfa açacagiz insallah. Çünkü Türkiye’nin ve AK Parti’nin milletine gönül vermis; cesareti ve ferasetiyle Türkiye’yi emin adimlarla 2023 hedeflerine tasimis ve önümüzdeki yüzyilin hedeflerini belirlemis Sayin Recep Tayyip Erdogan gibi güçlü, vizyoner bir lideri var, hamdolsun. Ayni zamanda Eskisehir’in zafere inanmis, davasi için gece gündüz demeden çalisan, gayret eden fedakar bir teskilati var. Masallah ziyaret ettigimiz tüm illerde teskilatlarimiz büyük bir heyecanla, gayretle, büyük bir özveriyle çalismalarini sürdürüyor. AK Parti belediyeciligiyle bütün sehirlerimizi, ilçelerimizi ve mahallelerimizi; çagimiza uygun yeni projelerle, her alanda dünya standartlarinin üzerine çikaracagiz. Bu dava için ortaya koydugunuz özverinin sahidi olarak, Eskisehir’in belediyecilik tarihinde yeni bir sayfa açacagimiza, sehrimizi AK Parti Belediyeciligine, Cumhur Ittifaki’nin milli durusuna kavusturacagimiza inaniyorum. Nebi Hatipoglu vekilimiz; Eskisehir’i gerçekten hak ettigi büyük hizmetlerle insallah bulusturacak. Sefer bizden, zafer Allah’tandir. Bu duygularla 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize, milletimize hayirli hizmetlere vesile olmasini Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA