Bakan Göktas Açiklamasi 'Kadinlarimizi Güçlendirmek Için Çalismalarimizi Büyük Bir Kararlilikla Sürdürüyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, 2028 yili sonuna kadar kadinin is gücüne katilma oranini yüzde 40,1’e, kadin istihdam oranini ise yüzde 36,2’ye yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Göktas Açiklamasi 'Kadinlarimizi Güçlendirmek Için Çalismalarimizi Büyük Bir Kararlilikla Sürdürüyoruz'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Adana’da tarihi Tas Köprü’de düzenlenen "Kadin Bulusmasi Programi"na katildi.

Adana’nin, güçlü ve çaliskan kadinlarin sehri oldugunu dile getiren Göktas, "Çukurova’nin bereketli topraklarinda, sanayisinden çikan her üründe, sokaklarinda kosan çocuklarinda Adana’nin kadinlarinin göz nuru, alin teri, emegi var. Biz, bu emegin hak ettigi karsiligi Adana’da görmek istiyoruz. Kadinlarin, bu sehrin gelecegi adina alinan kararlarda daha fazla söz hakki olsun istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Göktas, kadinlarin güçlü olmasinin güçlü Türkiye anlamina geldigini vurgulayarak, "Kadinin hayatin her alaninda daha güçlü ve etkin bir role sahip olmasi, Türkiye Yüzyili hedeflerimizi gerçeklestirmede çok önemlidir ve kiymetlidir. Bu anlamda kadinlari güçlendirmek için çalismalarimizi büyük bir kararlilikla sürdürüyoruz" diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan’in ortaya koydugu vizyonun sonucunda kadinlarin hayatin her alaninda esit imkan ve firsatlara sahip oldugunu kaydeden Göktas, kadinlarin siyasal, sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almalari için son 22 yilda büyük atilimlar gerçeklestirdiklerini anlatti.

Kadinlarin ev ve is hayati arasinda bir tercih yapmak zorunda kalmalarinin önüne geçeceklerini belirten Bakan Göktas, “Bugün Türkiye’de kadinlar hayatin her alaninda esit imkanlara ve firsatlara sahipse bu Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu vizyonun bir sonucudur. Son 22 yilda kadinlarin siyasal, sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almalari için büyük atilimlar gerçeklestirdik. 2002 yilinda yaklasik yüzde 28 olan kadinlarin is gücüne katilim oranini 2023 yilinda yüzde 36’ya çikardik. 12. Kalkinma Planimizda, 2028 yili sonuna kadar kadinin is gücüne katilma oranini yüzde 40,1’e, kadin istihdam oranini ise yüzde 36,2’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Ayrica finansman ve danismanlik hizmetleriyle pek çok kadinin kendi isini kurmasina, dogum ve evlenme yardimlariyla destek olduk. Her türlü siddete karsi aldigimiz önleyici tedbirlerle kadini daha da güçlü kildik. Önümüzdeki dönemde kadinlari hayatin her alaninda daha güçlendirmek için yeni düzenlemeler ve yeni uygulamalar hayata geçirecegiz. Bu çerçevede esnek ve uzaktan çalisma modeli ve mahalle tipi kresler gibi uygulamalara yönelik çalismalarimizi baslattik. Bu hedeflerimizi tek tek hayata geçirdigimiz zaman kadinlarin ev ve is hayati arasinda bir tercih yapmak zorunda kalmalarinin önüne geçecegiz” ifadelerini kullandi.

Göktas, kadinlarin gücünün, milletin hak ettigi hizmetlere kavusmasina degerli katkilar sundugunu söyleyerek, "Simdi Adana’nin güçlü kadinlarini daha da güçlendirme zamani. Adana Büyüksehir Belediye Baskan adayimiz Fatih Mehmet Kocaispir, ’Adana’mizi kadinlarimizla birlikte büyütecegiz.’ diyor. Baskanimizin bu sözü ve bizi heyecanlandiran ’kadin dostu belediyecilik’ anlayisi, bu hedefimizi gerçeklestirmede büyük rol oynayacak" diye konustu.

Bakan Göktas, Cumhur Ittifaki’nin Büyüksehir Belediye Baskan adayi Fatih Mehmet Kocaispir’in kente 5 yilda 100 kres kazandirma sözünün oldugunu hatirlatarak, sunlari söyledi:

"Her mahallemizde kadinlarin is ve sosyal hayatina destek olacak bu degerli yatirimin takipçisi ve destekçisi olacagiz. Bunun yani sira ulasim, egitim, saglik gibi birçok alanda Adana’nin kadinlarina destek oldugunu gösteren projeleri var. Baskanimiz, kadinlara yönelik spor salonlari, yasam alanlari içeren tesislerle Adana’da sosyal hayati canlandiracak eserler kazandiracak. Egitim ve mesleki kurslarla meslek kazandirma ve istihdama yönlendirme konusunda önemli adimlar atacak. Yüregir’de çok güzel hizmetlere imza atti, simdi sira Adana’da. Fatih Mehmet Kocaispir Baskani’miz da ’Adana, kadinlarin gücüyle güzellesecek.’ diyor. Insallah Adana’yi kadinlarin destegiyle gerçek belediyecilikle bulusturacagiz. Adanali kadinlarin emegiyle, çabasiyla Adana kazanacak, sehrimizi gelecege tasiyacagiz."

Bakan Göktas, kente Kozan Engelsiz Yasam Merkezi’nin kazandirilacagi müjdesini vererek, "Merkezimizin yapim çalismalarini nisanda insallah baslatacagiz. Bu merkez tamamlandigi zaman engelli vatandaslarimizin ve ailelerinin gönül rahatligiyla destek bulacaklari bir kurulusu Adana’miza kazandirmis olacagiz. Ben simdiden Adana için, Adanali kardeslerimiz için hayirli, ugurlu olmasini diliyorum" dedi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktas, konusmasinin ardindan tarihi Tas Köprü’de halay çeken kadinlara alkis tutarak eslik etti.
Kaynak: İHA