Bakan Ersoy Açiklamasi '2028'E Kadar Turizmde Üçüncü Siraya Yerlesmek Istiyoruz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "2019’dan itibaren artik Türkiye rekorlar kiran bir ülke oldu. Ilk etapta 7’nci, 6’nci, sonrasinda ise 4’üncü siraya kadar yani dünyada en fazla ziyaretçi alan 4’üncü siraya kadar geldi. Ama bizim hedefimiz 4’üncü degil, 2028’e kadar hedefimiz 3’üncü siraya gelmek. Yani dünyada en çok ziyaretçi alan üçüncü ülke olmak istiyoruz" dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi '2028'E Kadar Turizmde Üçüncü Siraya Yerlesmek Istiyoruz'
Çesitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Ersoy, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kiliç ile Mardin’in Midyat ilçesinde Giyimciler ve Kuyumcular Çarsisi Cephe Yenileme ve Meydan Düzenleme Projesi kapsaminda tamamlanan çarsi ve meydani gezdi, esnaf ve vatandaslarla görüstü. Telkari Müzesi, Midyat Millet Bahçesi Millet Kütüphanesi, Midyat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ve restorasyonu tamamlanan Binbasi Haci Abdurrahman Efendi Konagi’nda incelemelerde bulunan Ersoy, çalismalar hakkinda Midyat Belediye Baskani Veysi Sahin’den bilgi aldi.

Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’ni de gezen Bakan Ersoy, burada yaptigi açiklamada, turizmde 2018 itibariyla bir degisime gittiklerini, turizmi 12 aya ve 81 ile yaydiklarini belirterek, birçok yeniligi de turizm sektörünün içine kattiklarini dile getirdi.

Dünyada en yogun ve etkili tanitim yapan ülke olduklarini ifade eden Bakan Ersoy, söyle konustu:

"Bunu belgelendirmeyle destekledik. Artik asamali bir sekilde bütün konaklama tesisleri bakanligimizdan belgeli hale geldiler. Sürdürülebilirlik sertifikasyon programinda geriden gelmemize ragmen Avrupa’da öncü durumdayiz. Dünyada en iyi sertifikasyon programina sahibiz. Bütün bu turizmin altyapi çalismalarini tamamladiktan sonra da rakamlara yansimaya basladi.

2019’dan itibaren artik Türkiye rekorlar kiran bir ülke oldu. Ilk etapta 7’nci, 6’nci, sonrasinda ise 4’üncü siraya kadar yani dünyada en fazla ziyaretçi alan 4’üncü siraya kadar geldi. Ama bizim hedefimiz 4’üncü degil, 2028’e kadar hedefimiz 3’üncü siraya gelmek. Yani dünyada en çok ziyaretçi alan 3’üncü ülke olmak istiyoruz. Bu sebeple 81 vilayetimizde artik turizmi canlandirmamiz gerekiyor."

Dünyada farkliliklar sebebiyle bir araya gelmenin savas sebebi olmaya basladigini aktaran Bakan Ersoy, Böyle bir dönemde Midyat’in bütün farkliliklariyla beraber baris ve huzur içerisinde yasayan bir ilçe oldugunu, bu nedenle Türkiye ve dünya olarak sükranlarini sunduklarini kaydetti.



"8 bin 500 metrekarelik bir alanda çok büyük bir kütüphanenin ihalesini mayis ayinda yapiyoruz"

"Midyat’imiz gastronomisiyle, arkeolojik degerleriyle, kültürel zenginlikleriyle farkli inançlarin beraber yasadigi çok önemli bir turizm lobisi ve destinasyonudur" ifadelerinde bulunan Bakan Ersoy, sözlerinin söyle tamamladi:

"Turizm sektöründe birinci siraya yerlesmeyi hedefliyoruz. Esnaf ve turizmdeki tüm paydaslarin çok daha fazla pay alarak, ekonomik olarak da turizmden faydalanmasini saglamak istiyoruz. Amacimiz, Mardin’imizin, Midyat’imizin uzun yillar sonra tekrar elde ettigi, huzur ve baris ortamini korumak. Onun için en önemli kaynagimiz, turizm. Turizm ile birlikte yatirim ve istihdam geliyor. Mardin, bizim için her anlamda önemli. Yatirimlarimiza devam ediyoruz. Geçen yil yaptigimiz kütüphane yatirimlari var. Mardin’de kütüphane olmayan ilçe kalmadi. Son bir dokunusumuz daha var, o da Mardin Il Kütüphanesi. 8 bin 500 metrekarelik bir alanda çok büyük bir kütüphanenin ihalesini mayis ayinda yapiyoruz. Mardin’e ilk gelisim degil, daha çok gelecegiz ve yatirimlarimiza devam edecegiz."
Kaynak: İHA