Agri'da Ramazan Ayi Denetimleri Hiz Kesmeden Devam Ediyor

Agri Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Ramazan ayi boyunca gida güvenligine yönelik denetimler araliksiz devam ediyor. Özellikle toplu tüketim yapilan isyerleri, gida satis noktalari, pastaneler, unlu mamuller ve tatli üretim ve satis yerleri, ekmek ve pide üretim ve satis noktalari, "ramazan paketi" adi altinda çesitli gidalarin bir arada sunuldugu paketlerin satis ve dagitiminin yapildigi gida isyerleri ile yogun alisveris yapilan diger perakende isletmeler denetleniyor.

Agri'da Ramazan Ayi Denetimleri Hiz Kesmeden Devam Ediyor
Agri Tarim ve Orman Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Güvenilir gidanin saglanmasi için gida zincirinin tüm asamalarinda tüketici sagliginin korunmasi ve güvenilir gida arzinin saglanmasi amaciyla; ilimizde üretilen, satilan ve toplu tüketime sunulan gida maddelerinin güvenilirligine yönelik denetimler, içinde bulundugumuz Ramazan ayi nedeniyle artirilmistir." denildi.

Açiklamada ayrica, "Özellikle toplu tüketim yapan isyerleri, gida satis yerleri, pastaneler, unlu mamuller ve tatli üretim ve satis yerleri, ekmek ve pide üretim ve satis yerleri, "ramazan paketi" adi altinda çesitli gidalarin bir arada sunuldugu paketlerin satis ve dagitiminin yapildigi gida isyerleri ile yogun alisveris yapilan diger perakende isletmelerinin, Il ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan gida kontrol görevlilerince denetimleri devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Denetimler kapsaminda gidalarin hijyenik kosullarda üretilip üretilmedigi, son kullanma tarihleri, ambalaj ve etiket bilgileri kontrol ediliyor. Tüketicilerin de gida güvenligine katkida bulunmasi için gida alisverisi yaparken dikkatli olmasi ve son kullanma tarihi geçmis, ambalaji hasarli veya etiket bilgileri eksik ürünlerden uzak durmasi önemle tavsiye edildi.
Kaynak: İHA