Subat Ayi Ithalat Ve Ihracat Rakamlari Açiklandi

Ticaret Bakanligi Subat ayi ithalat ve ihracat rakamlarini açikladi. Dis ticaret açigi 29,2 milyar dolar azalisla, 93 milyar dolara geriledi.

Bakanlik Subat ayi ihracat rakamlarini açikladi.

Yapilan açiklamaya göre 2024 yili Subat ayi ihracati, 2023 Subat ayi ihracatina göre yüzde 13,6 artarak 21,1 milyar dolar olarak gerçeklesti. Açiklamada, 2024 yili Subat ayinda yilliklandirilmis ihracatin ise 258,7 milyar dolara ulasarak rekor seviyeye yükseldigi bildirildi.



Dis ticaret açigi 93 milyar dolara geriledi

Bakanliktan yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Ihracattaki artis ve ithalattaki azalis performansi sonucunda 2023 Mayis ayinda 122,2 milyar dolar olan yilliklandirilmis dis ticaret açigimizda 2024 Subat ayi itibariyla toplam 29,2 milyar dolar azalisla yillikta 93 milyar dolara geriledi. Önümüzdeki dönemde uygulamaya koydugumuz politikalarin etkisi ile dis ticaretteki bu olumlu sonuçlar devam edecektir. Bir yandan makroekonomik çerçeveyi güçlendiren adimlar atarken bir yandan da ticaret diplomasimizi artirarak, ihracatimizin menzilini ve hacmini genisletme ve ülkemizi yatirimlarda cazibe merkezi yapma konusunda çalismalarimiz devam edecektir. Kaynaklarimizin etkin, verimli ve katma-degeri yüksek alanlara yönlendirilmesi büyüme kapasitemizin artirilmasi açisindan önem arz etmektedir. Dolayisiyla, inovasyon-yatirim-üretim-ihracat-istihdam-adil bölüsüm önümüzdeki dönemde temel önceliklerimiz olmayi sürdürecektir.”
Kaynak: İHA