Izmir'de Kan Donduran Olay Açiklamasi Öldürüp Bagaja Koydular, Saatlerce Dolastilar

Izmir’in Bornova ilçesinde park halinde bir otomobilin bagaji içerisinde bulunan cesetle ilgili kan donduran ayrintilar ortaya çikti. Cinayet esnasinda otomobili sürdügü iddia edilen süphelinin emniyetteki ifadesinde, öldürülen kuyumcunun cesedini otomobilin bagajina koyduklarini ve ardindan gece boyunca otomobille dolastiklarini söyledigi ögrenildi.

Izmir'de Kan Donduran Olay Açiklamasi Öldürüp Bagaja Koydular, Saatlerce Dolastilar


Olay 19 Mart günü Bornova ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre isletmesi için, kuyumculuk yapan Bekir Bozar’a (68) bir miktar para verdigi ve geri alamadigi iddia edilen F.B. (24) ile arkadasi E.Ö. (24), Kemalpasa Caddesi’nde Bozar’i arabaya aldi. Çikan tartismanin ardindan F.B., 68 yasindaki kuyumcuyu tabancayla ensesine 3 el ates ederek öldürdü. Bekir Bozar’in cansiz bedenini otomobilin bagajina yükleyen süpheliler, otomobili de özel bir hastanenin otoparkina birakarak kaçti. Otomobili kullandigi öne sürülen E.Ö., olaydan bir gün sonra 112 Acil Çagri Merkezini arayarak durumu ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptigi incelemede Bekir Bozar’in cansiz bedeni otomobilin bagaji içerisinde bulundu. Bozar’in cenazesi yapilan incelemenin ardindan Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. E.Ö. polis ekipleri tarafindan gözaltina alinirken olayi gerçeklestirdigi degerlendirilen F.B.’yi yakalamak için çalisma baslatildi.

Cesetle birlikte gece boyunca dolasmislar

Polis ekiplerince gözaltina alinan ve olay esnasinda otomobili sürdügü ögrenilen E.K.’nin emniyetteki ifadesinde, F.B.’nin istegi üzerine cesedi otomobilin bagajina koyduklarini ve sonra Manisa’nin Turgutlu ilçesine gittiklerini söyledigi ögrenildi. E.K.’nin ifadesinde, gece boyunca otomobilin bagajindaki cesetle birlikte burada turladiktan sonra da Izmir’e geri dönüp, Bornova’daki özel bir hastanenin otoparkina araci park ettiklerini söyledigi de kaydedildi.

Kuyumcuya girip altinlari çalmis, 14 kisiye borç ödemis

Öte yandan yapilan çalisma kapsaminda, F.B.’nin Bekir Bozar’in anahtarini alip kuyumcu dükkanina girdigi ve buradan bir miktar altin çaldigi belirlendi. Yapilan arastirmalarda, F.B.’nin olaydan bir gün sonra 14 kisiye altin karsiliginda borç ödedigi ortaya çikti.

Olayla ilgili cinayet süphelisi F.B.’yi yakalama çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA