'Hastaneler Artik Orman Içine Yapilmaya Basladi'

DÜZCE – Yüksek Orman Mühendisi Abdurrahman Sagkaya, hasta tedavisinde ormanlarin etkisinin arastirildigini ve hastanelerin artik ormanlarin içine yapilmaya baslandigini söyledi.

'Hastaneler Artik Orman Içine Yapilmaya Basladi'
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafindan Dünya Ormancilik Günü Etkinliklerinde Cumhuriyetimizin 2. Yüzyilinda Ormancilik baslikli panel, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdurrahim Aydin ile ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Programin davetli konusmacisi Emekli Orman Genel Müdürü Yüksek Orman Mühendisi Abdurrahman Sagkaya, dünyanin sürekli degisim içinde oldugunu ve teknolojinin hizla gelistigini belirterek “Degisen dünyada biz ayni isi yaparak basarili olamayiz, yani degismek zorundayiz. Yapilmayanlari bulup çikarip yapmak zorundayiz” seklinde konustu.

Ormancinin sürekli algisinin açik olmasi gerektigini belirten Sagkaya, “Geçmiste ormancilik tamamen koruma odakliydi. Disimizdaki dünya o kadar hizli degisiyor ki siz bu istekleri yerine getirmek zorundasiniz. Günümüzde ise ormancilarin ve ormanciligin en önemli görevi, biyolojik çesitliligi arttirma olmustur. Biyolojik çesitliligin bozulmasi, doganin dengesinin bozulmasidir. Orman bütünlügünün bozulmasidir ve sonuçlari olacaktir. Çünkü doga affetmez” diyerek sözlerine devam etti.

Ormanlarin saglik fonksiyonuna da deginen Sagkaya, Asya ülkelerinin özellikle bu konuda oldukça ilerlemis durumda oldugunu dile getirerek, hasta tedavisinde ormanlarin etkisinin arastirildigini ve hastanelerin artik ormanlarin içine yapilmaya baslandigini sözlerine ekledi.

Gelecegin ormancisinin özgüvenli olmak zorunda oldugunu belirten Abdurrahman Sagkaya, gelecek nesilden umutlu oldugunu söyleyerek konusmasini noktaladi.
Kaynak: İHA