Gümüshane'de Mart Kapidan Baktiriyor

Gümüshane’de gece yarisi etkili olan kar yagisinin ardindan kent merkezi beyaz örtüyle kaplandi.

Gümüshane'de Mart Kapidan Baktiriyor
Dün gece saatlerinde kent merkezinde etkili olan ve gece boyu süren kar yagisi nedeniyle sehir beyaza büründü. Yalanci bahara aldanip çiçek açan agaçlarin üzerine düsen kar nedeniyle kartpostallik görüntüler ortaya çikarken, Mart ayinda yagan karin saskinligini yasayan esnaflar ise is yerlerinin önünü temizledi.

Son 24 saatte metrekareye 17,6 kilogram yagisin düstügü Gümüshane kent merkezinde kar kalinligi 5 santimetreye, yüksek kesimlerde de 10 santimetreye kadar ulasirken, gece en düsük sicaklik eksi 0,6 derece olarak ölçüldü.

Öte yandan, Karayolu yol aginda bulunan Gümüshane-Trabzon arasindaki Zigana Dagi, Gümüshane-Siran arasindaki Tersun Dagi, Gümüshane-Bayburt arasindaki Vauk Dagi, Gümüshane-Kelkit arasindaki Pekün Dagi, Gümüshane-Yagmurdere arasindaki Kostan Dagi, Gümüshane-Köse arasindaki Köse Dagi geçitlerinde de kar yagisi nedeniyle ekiplerin 24 saat esasiyla çalismalarini sürdürdügü, zaman zaman ulasimda güçlükler yasandigi, bu yollari kullanacak sürücülerin çekme halati ve zincirsiz yola çikmamalari gerektigi bildirildi.

Etkisini gösteren kar yagisi nedeniyle kent genelinde kapali köy yolu olmadigi da ögrenildi.

“Insallah daha fazla yagar”

"Mart kapidan baktirir, kazma kürek yaktirir" sözünün gerçeklestigini söyleyen esnaf Cengiz Doludizgin, “Eskilerimizin de dedigi gibi, ‘Mart kapidan baktirir, kazma kürek yaktirir’ sözü su anda gerçeklesti. Karin yagmasi Gümüshane için verimli olacaktir, ekinlere, agaçlara, dogaya ve su kaynaklarinin çogalmasina vesile olacak insallah. Hiç sasirmadik biz bunu hep bekliyoruz, kisin yagmadigi zaman Mart ve Nisan aylarinda mutlaka yagiyor. Insallah biraz daha fazla yagar” dedi.

Kaynak: İHA