Düzce'de Otobüsler Büyük Modellerle Degisecek

Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, Özel Halk Otobüsleri Tasima ve Isletme Kooperatifi üyeleri ile bir araya gelerek “Yolcu sayisi arttiginda yaptigimiz ilk is 8,5 metrelik 10 yeni otobüs almak oldu. Yetmedi 12 metrelik 10 otobüs daha aldik” dedi.

Düzce'de Otobüsler Büyük Modellerle Degisecek
Özel Halk Otobüsleri Tasima ve Isletme Kooperatifi Baskani Gürkan Özbakir’in ev sahipliginde düzenlenen iftar davetine, Belediye Baskani Faruk Özlü, Tüm Halk Otobüsleri Birligi Genel Baskan Yardimcisi Kamil Akbaba, Düzce Ulasim A.S. yetkilileri, otobüs sahipleri ile soförler katildi.

Iftar sonrasi davetlilere hitap eden Düzce Belediye Baskani ve Ak Parti Düzce Belediye Baskan adayi Dr. Faruk Özlü, günlük yolcu sayisinin 20 binden 51 bine ulastigini ifade ederek, bu dogrultuda ulasim hizmetlerini gelistirdiklerini anlatti. Vatandaslarin sikayetlerine neden olan konularin hep birlikte asilacagini ifade eden Faruk Özlü, “Gerçekten bu kurdugumuz sistem özgün yani orijinal bir sistemdir. Bu sistemi kurarken yaklasik 10 ay çalistik, ölçümler ve analizler yaptik ve optimizasyon yaptik. Yolcu sayisi 20 bin ikenki yaklasimimiz ile 52 bine geldigi andaki yaklasimimiz ayni olamaz. Araçlarimizi biraz daha büyütmek istiyoruz. Günlük 20 bin yolcusu olan bir sehrin kaldiracagi otobüs büyüklügü 6 metre iken, 52 bin yolcusu olan bir sehrin kaldiracagi otobüs büyüklügü herhalde 6 metre olmayacaktir. O yüzden yeni bir çalisma içindeyiz, analiz yapiyoruz. Yolcu sayisi arttiginda yaptigimiz ilk is 8,5 metre 10 yeni otobüs almak oldu. Yetmedi 12 metre 10 otobüs daha aldik. Simdi 4 tane daha 12 metre otobüs aldik. Arkadaslarimizin çalismasina göre, yolcu sayimizin 62 binlere çikmasini bekliyoruz. Buna göre mevcut otobüslerimizi daha büyük modeller ile degistirme yoluna gidecegiz. Bunu çalisiyoruz, birlikte yapacagiz. Otobüslerimizi büyütecegiz ve sikinti olan hatlarimizdaki sikintilari giderecegiz” ifadelerini kullandi.

“Bu güler yüze yakisir hizmet verelim”

Tüm Halk Otobüsleri Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kamil Akbaba ise, davetten dolayi tesekkürlerini ileterek, “Birlik olarak tüm Türkiye’yi dolasiyoruz. Gittigimiz her yerde de belediye baskanlarimizi ziyaret ediyoruz. Size sunu söylemek istiyorum. Bütün belediye baskanlarimiz içinde, Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü’nün güler yüzlülügünü hiçbir yerde görmedim. Benim otobüs sahiplerinden ve çalisan personelimizden bir ricam var. Biz kendi adimiza bu hizmeti vermiyoruz. Düzce Belediyesi, Düzce Ulasim A.S., Faruk Özlü’nün adina bu hizmeti veriyoruz. Bu güler yüze yakisir bir sekilde hizmetimizi yapalim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA