Down Sendromlu Çocuklar Dis Sagligi Merkezinde Bulustu

Düzce’de down sendromlu çocuklar Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek, hem merkezi tanidi hem de gönüllerince eglendi.

Down Sendromlu Çocuklar Dis Sagligi Merkezinde Bulustu
Düzce’de down sendromlu çocuklar Saglik Müdürlügü’nün koordinesinde Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezinde bir araya geldi. Down sendromlu çocuklara özel düzenlenen etkinlikte çocuklara dis temizliginde hijyen kurallari hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu. Daha sonra çocuklar dis taramasindan geçerken, çesitli hediyeler verildi.

Down sendromlu çocuklar için yapilan etkinlikte çocuklar gönüllerince eglenirken, Düzce Valisi Selçuk Aslan da onlari yalniz birakmadi. Vali Selçuk Aslan, "Saglik Müdürlügümüz koordinesinde Çocuk Dis Sagligi Merkezimizde down sendromlu çocuklarimiz ve ailelerimiz ile bir araya geldik. Gün farkindalik olusturma günü oldugu için duyarlilik olusturma amaci ile buradayiz. Dis sagligi ile ilgili küçük bir jest yapip onlara hediyeler verdik. Aileler ile dayanisma içerisinde olma arzusunda olduk. Down sendromu dogustan gelen bir durum. Bu evlatlarimiz aldiklari egitim ile hayata daha fazla tutunabilirler. Ailelerine daha az bagimli hale gelebilirler. Toplum olarak bu noktada duyarli olmak zorundayiz. Kamu olarak onlarin hayati kendi baslarina sürdürebilecekleri alanlar olusturup planlama yapmak zorundayiz. Farkindalik olusturmak açisindan etkinlikte emegi geçenlere tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA