Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas, 'Gönül Elçileri' Iftarina Katildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Gönül Elçileri Koruyucu Aile Programi kapsaminda 12 yilin geride kaldigini belirterek, "Yürüttügümüz çalismalarla bugün itibariyla 8 bin 307 koruyucu ailemizle 9 bin 981 çocugumuzun bakim ve himayesini üstlendik. Yine özel gereksinimli 1120 çocuk ile 732 yabanci uyruklu çocugumuzun koruyucu aile yaninda bakimi saglanmaktadir" dedi.

Bakan Göktas, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in ev sahipliginde Çankaya Köskü’nde, Gönül Elçileri Projesi kapsaminda koruyucu aileler ve 81 ilin vali eslerine verdigi iftardaki konusmasina, herkesin ramazan ayini kutlayarak basladi.

Bu ayin bütün dünyada sevginin ve merhametin çogaldigi bir ay olmasi temennisinde bulunan Göktas, "Filistin’de yasam mücadelesi veren kardeslerimiz için huzur ve baris getirmesini diliyorum" diye konustu.

Çocuklari en büyük zenginlik olarak nitelendiren Göktas, "Çocuklar yüregimizin sevinci, yuvamizin nesesi, hayatimizin her dem baharidir. Çocuklarimiza saglikli ve güvenilir bir aile ortami hazirlamak için çalisiyoruz. Bu kapsamda saygideger Emine Erdogan Hanimefendi’nin öncülügü ve himayelerinde ve siz degerli misafirlerimizin destegiyle çok kiymetli bir proje yürütüyoruz. Gönül Elçileri Koruyucu Aile Programi ile çocuklarimiza sevgi ve sefkatle büyüyecekleri bir aile ortami sunuyoruz" ifadelerini kullandi.

Çocuklarin gelecegi için çikilan bu yolda 12 yilin geride kaldigini bildiren Göktas, sunlari söyledi:

"Yürüttügümüz çalismalarla bugün itibariyla 8 bin 307 koruyucu ailemizle 9 bin 981 çocugumuzun bakim ve himayesini üstlendik. Yine özel gereksinimli 1120 çocuk ile 732 yabanci uyruklu çocugumuzun koruyucu aile yaninda bakimi saglanmaktadir. Koruyucu ailelerimiz çocuklarimizi, ihtiyaç duyduklari güven ve sevgi ortaminda büyütüyorlar. Ben evini, ailesini ve gönlünü çocuklarimiza açan, onlara sicak bir yuva sunan koruyucu ailelerimizin her birine ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum. Bir çocugun mutluluk ve refah içinde büyümesi demek, ailesine ve ülkesine faydali olmasi demek, bütün dünyanin baris ve huzur içinde yasamasi demektir. Bu anlamda koruyucu aile hizmetimizi, çocuklarimiz için çok degerli bir model olarak görüyoruz. Koruyucu aile sisteminin güçlendirilmesi ve yayginlastirilmasina yönelik çalismalarimizi sürdürüyoruz."

Türkiye Koruyucu Aile Akademisi kurulacak

Gönül Elçileri Projesi kapsaminda yeni bir adim daha atacaklarini açiklayan Göktas, "Hizmetimizi, hayatta olan ebeveyninin ya da yakin akrabalarinin yaninda kalan çocuklarimizi ve bakim veren ailelerini güçlendirmek için genisletiyoruz. Koruyucu aile modelimiz için büyük katkilari olan 81 ilimizin vali eslerinden, bu hizmet modelimizin yayginlastirilmasi için ayni özveriyi ve desteklerini rica ediyoruz" dedi.

Koruyucu ailelere verilen egitimleri daha sistematik bir hale getirmek için bir Türkiye Koruyucu Aile Akademisi kurmayi planladiklarini belirten Göktas, sunlari kaydetti:

"Özellikle 0-6 yas arasindaki çocuklarimizi bakim kuruluslari yerine ailelerin yanina yerlestirmeyi hedefliyoruz. Gönül Elçilerimiz ile birlikte aile odakli hizmetlerimizin yayginlasmasi ve güçlenmesi için farkindalik çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz. Bakanlik olarak tüm çocuklarin saglikli gelisimi ve ebeveyn becerilerinin desteklenmesi için farkli programlar yürütüyoruz. Bu kapsamda 169 bin çocugu ailelerinin yaninda ve sosyal çevresinden koparmadan sosyal ve ekonomik destek” programiyla takip ediyoruz. Psikososyal destek ihtiyaci olanlara sosyal hizmet, maddi zorluk yasayan ailelere aylik 5 bin 330 lira maddi destek sagliyoruz. Çocuk bakim kuruluslarimizda büyük bir hizmet dönüsümü gerçeklestirdik. Bugün 14 bin 761 çocugun 1185 çocuk evi, 115 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslastirilmis çocuk evleri sitesinde aile ortaminda büyümelerini sagliyoruz. Spor, kültür, sanat, teknoloji ve bilisim alanlarina meraki ve yetenegi olan çocuklari destekliyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye Yüzyili’nin, sefkatin yüzyili olmasi için büyük bir gayretle çalisiyoruz. El birligiyle çocuklarimizin güzel bir yuvada sevgiyle büyümeleri için çalismalarimizi sürdürecegiz."
Kaynak: İHA