ABD Disisleri Bakani Blinken, Suudi Arabistan Disisleri Bakani Farhan Ile Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faisal bin Farhan ile bir araya geldi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil’in Gazze’ye saldirilarini baslattigi 7 Ekim’den bu yana çiktigi 6’nci Orta Dogu turunun ilk duragi Suudi Arabistan’in Cidde kentinde Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faisal bin Farhan ile bir araya geldi. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, bakanlarin görüsmede Israil saldirilari altindaki Gazze Seridi’ndeki sivillerin korunmasi ve bölgeye insani yardimlarin artirilmasi konularini ele aldigi belirtildi. Açiklamada, Blinken’in görüsmede Gazze’deki çatismanin çözümü ve çatisma sonrasi döneme hazirlik konusunda bölgesel ve uluslararasi ortaklarla yakin koordinasyonun sürdürülmesinin önemini vurguladigi ifade edildi.

Blinken’in görüsmede, ABD’nin Israil için güvenlik garantileri olan bagimsiz bir Filistin devletinin kurulmasi yoluyla kalici barisin saglanmasina olan bagliligini vurguladigi aktarilan açiklamada, bakanlarin ayrica Sudan ve Yemen’deki çatismalari da ele aldiklari ifade edildi. Blinken’in ziyareti çerçevesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’la bir araya gelmesi bekleniyor.

Blinken, yarin Kahire’de Arap Disisleri Bakanlari ile görüsecek

Misir Disisleri Bakanligi, Blinken’in Misir, Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün Disisleri Bakanlari, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Uluslararasi Isbirligi Bakani ve Filistinli üst düzey bir yetkili ile yarin Misir’in baskenti Kahire’de görüsecegini açikladi.



Cuma günü Israil’e geçmesi bekleniyor

Blinken’in, temaslarinin ardindan Misir’dan sonra Israil’i ziyaret etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA