Düzce Belediyesi'nden Örnek Bir 'Sosyal' Merkez

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün girisimleri ile projelendirilen ‘Alzheimer ve Bakim Merkezi’ is insani Ertan Uçar’in destegi ile hayata geçirildi. Insaati tamamlanan binanin içerisinde tefrisat çalismalari sürerken, bahçesinde peyzaj düzenlemeleri yapiliyor.

Düzce Belediyesi'nden Örnek Bir 'Sosyal' Merkez
Düzce Belediyesi örnek ve rol model sosyal belediyecilik anlayisi ile toplumun her kesimine dokunan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Alzheimer hastalarinin keyifli ve kaliteli zaman geçirmelerini saglayarak bu alandaki ihtiyaci gidermek amaciyla planlanan ‘Alzheimer ve Bakim Merkezi’nde sona gelindi.

Alzheimer hastasi vatandaslarin ve ailelerinin yasamini kolaylastirmak, sosyal hayata katilimini desteklemek hedefiyle projelendirilen bakim merkezi, is insani Ertan Uçar’in büyük destekleri ile hayata geçirildi.

Insaat çalismalari tamamlanan ve Ertan Uçar’in kendi adini tasiyan merkezin içerisinde, donanim ve tefrisat çalismalari devam ederken, diger yandan da genis kullanim alanina sahip bahçesinin peyzaji yapiliyor.

Bahçesehir bölgesinin Demetevler Mahallesi’nde bulunan ve 240 metrekarelik kapali alana sahip bakim merkezinin içerisinde dinlenme odalarinin yani sira oyun ve aktivite odalari olusturuluyor. Mutfak, tuvalet ve personel odasi da bulunan merkezin bahçesinde oturma alanlari da olusturuluyor.

‘Ertan Uçar Alzheimer ve Bakim Merkezi’nde; hastalari yasama baglamak, günlük yasam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini saglamak ve zihinsel rehabilitasyon çalismalariyla, hastaligin evre atlamasini geciktirmek amaçlaniyor. Ayrica, hasta yakinlarina kendilerine zaman ayirabilme olanagi saglanirken, bireysel-grup psikoterapileri, egitimler ve seminerlerle hastalik konusunda bilgi ve destek verilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA