Dijital Cüzdan Devreye Girecek

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafindan düzenlenen “Blokzincir Teknolojisinin Bugünü ve Gelecegi” adli program gerçeklestirildi.

Dijital Cüzdan Devreye Girecek
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Resul Kara’nin açilis konusmalariyla baslayan konferansin davetli konusmacisi Dr. Taner Dursun, blokzincir teknolojisinin gelisimi, uygulama alanlari ve TÜBITAK faaliyetleri konularina degindi.

Blokzincirinin kripto veya Bitcoin gibi alt basliklara indirgenmemesini, blokzincirinin daha detayli bir sekilde ele alinmasi gerektigini vurgulayan Taner Dursun, bloksistemin amacinin ortami güvenli hale getirmek ve tikanmis sistemi yeniden islevsel hale getirmek oldugunu ifade etti.

Dijital kimlikten de bahseden Dursun, bu alanda güven sorunu oldugunu söyleyerek blokzincirinin konuyla ilgili gelistirecegi teknolojilerin oldukça fazla oldugunun altini çizdi.

Gelecekteki projelerde dijital Türk Lirasi sistemi üzerinde TÜBITAK‘in çalismalari oldugunu dile getiren davetli konusmaci dursun, birkaç blog sistemini de barindiran çalismanin sürdügünü sözlerine ekledi. 2030 yilina kadar, dünya ekonomisinde büyük bir rol oynayan kripto paralarin, özel programlarla degil, bankalar vasitasiyla dijital cüzdani devreye sokup hesaplar arasi tüm islemleri daha güvenli hale getirecek bir çalisma oldugundan da söz eden Dr. Taner Dursun, katilimcilardan gelen sorulari da yanitladi.

Program, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Resul Kara’nin, Dr. Taner Dursun’a tesekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA