Çanakkale'yi Okullarinin Bahçesinde Canlandirdilar, Büyük Alkis Topladilar

Düzce’de ilkokul 3. Sinif ögrencileri Çanakkale Sehitlerini anma programini müzikal tiyatro ile gerçeklestirdi. Koreografi büyük begeni topladi.

Çanakkale'yi Okullarinin Bahçesinde Canlandirdilar, Büyük Alkis Topladilar
Düzce Sehit Tegmen Ugur Altan Ilkokulu 3-C sinif ögrencileri Çanakkale sehitlerini anma programi gerçeklestirdi. Sinif ögretmeni Tuncay Öztürk’ün girisimleri ile ögrenciler 2 aylik çalisma ile müzikal tiyatro egitimi alarak Çanakkale Sehitlerini anma etkinligi düzenledi.

Okul bahçesinde gerçeklestirilen müzikal tiyatroda 8 yasindaki minik ögrenciler 1315’lilerin hayat hikayesini uyarladi. Ögrencilerin kisa sürede egitimle böyle bir çalisma yaptigini vurgulayan sinif ögretmeni Tuncay Öztürk, “ Sehitler haftasini daha iyi anlatabilmek için degerler egitimi çerçevesinde sehitleri daha iyi anlamak için ögrencilerin daha iyi algilayabilmeleri için böyle bir etkinlik yaptik. Ben Ankaraliyim. Ankara’da da zeybek oyunlari var. Bu oyunlari birazcik tiyatral bir sekilde birlestirdik. Zeybekligi, yigitligi ve efeligi anlattik. Halk oyunlarinin kökeninde savas figürleri vardir. Savas figürlerini anlattik diyebiliriz. Velilerin ilgisi çok büyüktü. Okul sadece akademik basarinin oldugu bir yer degildir. Velilerde bunun farkinda. Bu tür sosyal etkinliklerde çocuklarin daha iyi ögrendiklerinin farkindalar. Çocuklarda bunun farkinda” seklinde konustu.



“Çok güzel bir etlinlik yaptik”

Müzikal tiyatroda 1315’lilerin kiz arkadaslari olarak görev alan 8 yasindaki Eylül Koca, “ Çok güzel bir duygu hissettim. Çok güzel bir etkinlik yaptik. Savasta sehit düsen askerlerimizin duygularini hissettirdi bize. Çok güzel bir duyguydu” ifadelerini kullandi. 1315’li askerlerden birini canlandiran Mehmet Akif Önal ise, “Biz bu gösteri için bayagidir hazirlaniyoruz. Sehitler haftasi için yaptik bu gösteriyi. Önce biraz heyecanlandim. Ama yenmeyi basardim. Bayagidir böyle tiyatro yapiyoruz. Burada da askerlerimizin hayat hikayesini isledik” dedi.

1315’li askerlerden bir digeri Muzaffer Emin, “ Bugün yaptigimiz gösteri de eskiden bizim için Vatan ugruna ölen bu topraklari kazanmak için askerlerimiz ile ilgili bir gösteri hazirladik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA