ABD Disisleri Bakani Blinken, Suudi Arabistan'da

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Gazze’de ateskes saglanmasina yönelik yürütülen görüsmeler çerçevesinde Suudi Arabistan’a geldi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil’in Gazze’ye saldirilarini baslattigi 7 Ekim’den bu yana 6. kez Orta Dogu turu gerçeklestiriyor. Bakan Blinken, Gazze’de ateskes ilan edilmesine yönelik Israil ile Hamas arasinda arabulucular tarafindan yürütülen görüsmelerde ilerleme kaydedilmesi amaciyla Suudi Arabistan’in Cidde kentine geldi. Havaalaninda Suudi Arabistanli yetkililerce karsilanan Blinken’in Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’la bir araya gelmesi bekleniyor.

Blinken, Cidde’deki temaslarinin ardindan Misir’a geçecek. Blinken’in Suudi Arabistan ve Misir’daki temaslarinda Gazze’de ateskes saglanmasi, esirlerin serbest birakilmasi ve Gazze’ye insani yardimin arttirilmasi konulari masaya yatirilacak.

Cuma günü Israil’e geçmesi bekleniyor

Israil medyasinin ABD’li bir yetkiliye dayandirdigi haberine göre Blinken, Orta Dogu turuna Israil’i de ekledi. Blinken’in Misir’dan sonra Israil’e geçecegi belirtildi.
Kaynak: İHA