Sirnak'ta Besicilerin Zorlu Mesaisi Devam Ediyor

Sirnak’ta karla kapli köylerde besicilerin kis mesaisi devam ediyor. Çetin geçen kis aylarinda besiciler bahar aylarinin gelmesini dört gözle bekliyor.

Sirnak'ta Besicilerin Zorlu Mesaisi Devam Ediyor
Sirnak’in Beytüssebap ilçesindeki yüksek rakimli yerlesim yerlerinde yasayan vatandaslar çetin geçen kis aylarinda hayvanlarini besleyebilmek için yogun bir çaba sarf ediyor. Mezra, Gökçe ve Siyahpinar bölgelerinde yasayan vatandaslar aylardir çetin geçen kis aylarinda hayvanlarini ahirlarda beslemeye çalisiyor. Kar kalinliginin 2 metreye ulastigi köylerde kis devam ediyor. Selahattin Timur isimli besici 2 ailenin kaldigi köylerinde hayvancilikla ugrastigini söyledi.

Timur, "Kar çok yagiyor. Bu köyde sadece iki aile kaliyoruz. Burada hayvanlarimizi besliyoruz. Ekipler sürekli yollarimizi açiyor. 3 metreye yakin kar yagiyor. Su anda yagmurdan dolayi kar eridi. Burada yasam çok zor" dedi.

Timur, kardan dolayi hayvanlarini meralara salamadiklari için beslemekte de zorlandiklarini söyledi.

Hayvanlarini bulunduklari ahirlarda yemlediklerini dile getiren Timur, havalarin çok soguk olmadigi dönemlerde de su içmeleri için ahirlardan çikardiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA