Meslek Lisesi Ögrencileri, Deprem Gerçegine Dikkat Çekti

Bingöl’de 1-7 Mart deprem haftasi nedeniyle etkinlik düzenleyen Sehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ögrenci ve ögretmenlerin yaptiklari temel, kolon ve zemin çalismalariyla binalarda yapilan hatalara dikkat çekti.

Meslek Lisesi Ögrencileri, Deprem Gerçegine Dikkat Çekti
Ülke genelinde oldugu gibi Bingöl’de de 1-7 Mart Deprem Haftasi nedeniyle çesitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede Sehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki insaat teknolojileri ve tesisat teknolojileri alanindaki ögrenci ve ögretmenler farkindalik etkinligi düzenledi.

Ögrenci ve ögretmenler yapilardaki temel, kolon ve zemin gibi baslica hatalara dikkat çekecek çalismalar hazirladi. Çalismalari ögrenci ve idarecilere anlatan ögrenciler, saglam binalar için yapilmasi gerekenleri de anlatti.

’’Ilimizde daha dayanikli binalara ulasmak için bu çalismalari hazirladik’’

Deprem haftasinda düzenledikleri etkinlikle ilgili konusan Sehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Sözer, ’’1-7 Mart ülkemizde deprem haftasi. Okulumuz teknik lise, tabi bu alanda da farkindalik olusturmak, depreme dayanikli binalar yapmak, yapilar yapmak üzere insaat teknolojileri alanimiz ve tesisat teknolojileri alanimiz iki alanimiz ortak çalisarak güzel projeler ortaya çikardik. Ilimizin deprem noktasinda daha dayanikli binalara ulasmasi, daha kaliteli binalara ulasmasi adina bir çalisma yürüttük. Bu çalismada yapilan hatalar, binalarda yapilan yanlislarin önlenmesi, binalarda eksik kullanilan malzemelerin önlenmesi, kesilen kolonlarin, kesilen kirislerle ilgili dikkat çekmek bu projeyi yürüttük. Hem tesisat hem de insaat ögrencilerimizle birlikte güzel bir projeler ortaya çikardik. Amacimiz, deprem haftasi nedeniyle hem farkindalik olusturmak hem de güzel bir mesaj vermek. Saglikli yapilar bizi depremden koruyacaktir. Saglikli yapilarla sürece dahil olmak istiyoruz ve bu sürede ögrencilerimizi yetistirip, ileride onlarin saglikli yapilar yapmasini temenni ediyoruz” dedi.

11’inci sinif ögrencisi Cihat Kilbun ise ’’Deprem Haftasi nedeniyle ögrenci arkadaslarimiz ve ögretmenlerimizle farkindalik olusturmak istedik. Zemin, kolon, bina yapiminda göz ardi edilen hatalari burada göstermek istedik” seklinde konustu.

Sehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri daha önce de kentteki evlerde deprem sirasinda düsmesi muhtemel dolap, vestiyer gibi agir esyalari gönüllü olarak ücretsiz sekilde sabitleyerek adindan söz ettirmisti.
Kaynak: İHA