'Ilk Baretim-Ilk Yelegim' Projesinde Ögrencilere Yelek Ve Baretler Teslim Edildi

Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) ve Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) is birligiyle ‘Ilk Baretim-Ilk Yelegim’ projesinin yelek ve baretleri ögrencilere teslim edildi.

'Ilk Baretim-Ilk Yelegim' Projesinde Ögrencilere Yelek Ve Baretler Teslim Edildi
Adana’da 14’üncüsü düzenlenen, Insaat, Yapi Malzemeleri, Insaat Teknolojileri, Is ve Insaat Makineleri ve IHS Fuari’nda gerçeklesen törende, proje çerçevesinde DAIMFED tarafindan ATÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi, Insaat Mühendisligi, Maden Mühendisligi, Makine Mühendisligi Bölümleri ile Mimarlik ve Tasarim Fakültesi Mimarlik Bölümü ögrencilerine 250 yelek ve baret teslim edildi.

DAIMFED Genel Baskan Yardimcisi Sayim Azmaz, kaliteli müteahhit ordusu yetistirmek istediklerini ve ilk baretim ilk yelegim projesiyle ögrencileri motive etmeyi amaçladiklarini belirterek, “Mimarlik ve mühendislik fakültesinde okuyan gençlerimiz ilk yelegini giyecek, ilk baretini takacak. Meslekle ilgili insallah motive olacaklar. Gelecekte de arkalarinda böyle bir dernegin oldugunu hissederek güçlü ve gelecekten emin bir çalisma yürütecektir diye düsünüyoruz. DAIMFED is birligiyle üniversitelerimizle is birligi yaparak sadece ilk baretim ilk yelegim degil farkli projeleri de insallah gerçeklestirecegiz. Burada iyi egitimli mühendislerimizin islerin basina geçerek ve müteahhitlik sektöründe kaliteli hizmet üretmesi, iyi yapilar yapmasi, vizyonuyla, misyonuyla, her yönüyle sosyal içerikleriyle kaliteli bir müteahhit ordusu yetistirmek istiyoruz. Bu gençlerimizi simdiden böyle heveslendirerek bunlara pozitif enerji vererek birlikte çalismanin güç birligi olusturmanin hayalini güdüyoruz. Insallah iyi sonuç alacagiz” dedi.

Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Otomotiv Mühendisligi Bölümü Dekani Prof. Dr. Ahmet Beycioglu’da genç nesile de yatirim yapmak gerektigini söyleyerek, “Fuarda bu isin sektör bilesenlerini paydaslarini bulusturuyoruz. Tanisacaklar, is birligi yapacaklar, alisveris yapacaklar, kendilerini tanitacaklar. Ama dedik biz bir de bu isin genç nesline de yatirim yapalim. Üniversitedeki mimarlik, insaat mühendisi ögrencileri piril piril çocuklarimizi buraya getirelim. Onlarin meslek hayatindaki kullanacaklari ilk bareti, ilk yelegi biz verelim. Çünkü baret ve yelek biraz da sembolik bir kavram. Meslek hayati boyunca kullanacaklari bir sey. Dedik ki bu çocuklarimiza biz burada verirsek hem sektörü tanirlar, malzemeleri görürler sektördeki duayen insanlarla bir araya gelirler. Hem de bugün hayatlarinda anlamli bir hatira olarak kalir dedik ve böyle bir etkinlik yaptik. Çok da keyifli oldu. Umarim bu bir gelenege dönüsür ve sürekli devam eder” diye konustu.

Güvenli bir insaat firmasi kurmak istedigini söyleyen Mühendislik Fakültesi ögrencisi Ugur Geylani Oguz ise “Çok mutluyum. Hele de TÜYAP gibi bin bir çesit fuarin, bin bir çesit kutlamalarin yapildigi bir yerde böyle bir seyin olmasi beni çok mutlu etti. Hele de mezun olarak çok mutlu etti. Meslek arkadaslarima da çok çok basarilar diliyorum. Çünkü zor bir meslek yapacagiz, detayli bir meslek yapacagiz. Yaptigimiz isleri o kadar titiz ve düzenli bir sekilde yapmamiz gerekiyor ki gördügünüz gibi geçmiste bir deprem meydana geldi, bu tarz can kayiplarina sebep olmak istemiyoruz. Isimizi düzgün yapmak istiyoruz. Elimizden geldigince insaat meslegini ileriye dogru götürmek istiyoruz. Türkiye’de bilinen taninan en önemlisi güvenilir bir insaat firmasi kurmak istiyorum. Güzel seylere imza atmak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA