Hakkari Cilo Ve Sat Daglarinda Konaklama Tesisleri Yapilacak

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik, Hakkâri’nin turizmini gelistirmek ve canlandirmak adina çalismalarin bir an evvel tamamlanmasi talimatini verdi.

Hakkari Cilo Ve Sat Daglarinda Konaklama Tesisleri Yapilacak
Vali Ali Çelik baskanliginda Vali Yardimcisi Furkan Berber, Doga Koruma Ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya ve beraberindeki heyet ile birlikte, 2020 yilinda milli park ilan edilen Hakkâri Cilo ve Sat Daglari Milli Parkina planlanan ve Ocak ayinda onaylanan Uzun Devreli Gelisme Plani projesi hakkinda toplanti yapildi. Uzun Devreli Gelisme Plani projesi; Hakkâri Cilo ve Sat Daglari Milli Parki’nin dogal alani ile kaynak degerleri korunarak gelecek nesillerimize aktarmak ve Hakkâri’nin turizmine katki saglamak amaciyla; ziyaretçilerimiz için olusturulacak dinlenme, eglence, konaklama ve kamp alanlari ile ilgili planlanan çalismalari içeriyor.

Toplantida Milli Park alaninin kaynak degerlerinin, yönetiminin ve sürdürebilirliginin saglanmasi, milli parkin bölgesi, ülke ve uluslararasi düzeyde bilinirliginin arttirilmasi, içerisinde farkli yas gruplarindaki ziyaretçilere göre dinlenme, eglence, kamp ve konaklama amaçli altyapi ve tesislerin kurulmasi, çevre kirliliginin önlenmesi, buzullar ve gölleri etkileyebilecek zararlarin asgariye indirilmesi, ziyaretçilere ve yöre halkina milli park olgusu ile doga koruma bilincinin asilanmasi ve gelistirilmesi, verimli hizmet sunan milli park yönetimine kavusturulmasi gibi projenin alt hedefleri ele alindi.

Vali Çelik, Hakkâri’nin turizmini gelistirmek ve canlandirmak adina çalismalarin bir an evvel tamamlanmasi talimatini ileterek yol haritasinin olusturmasinda gereken destegi imkânlar dâhilinde saglayacagini ifade etti.

Kaynak: İHA