Eskisehir Teknik Üniversitesi'nin Avrupa Ziyaretleri Bilim Ve Teknoloji Alaninda Yeni Kapilar Araliyor

Eskisehir Teknik Üniversitesi, Avrupa Birligi’nin The Instrument for Pre-accession Assistance (IPA) programi çerçevesindeki ESTÜ Prototip Merkezi projesi kapsaminda gerçeklestirdigi ziyaretlerle, uluslararasi alanda etkilesimini artirma ve is birliklerini güçlendirme hedefine emin adimlarla ilerliyor.

Eskisehir Teknik Üniversitesi'nin Avrupa Ziyaretleri Bilim Ve Teknoloji Alaninda Yeni Kapilar Araliyor
Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Onur Kaya, ESTÜ Prototip Merkezi Operasyon Koordinasyon Birimi Yöneticisi Prof. Dr. Tahir Hikmet Karakoç öncülügündeki ESTÜ heyeti, çesitli arastirma, inovasyon ve kuluçka merkezleri ile görüsmeler yaparak ESTÜ Prototip Merkezi ve Eskisehir Teknik Üniversitesi’nin genel tanitimini gerçeklestirdi.

Eskisehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, yapilan ziyaretlerle ilgili görüslerini, “Bu kapsamli ziyaretler dizisi, uluslararasi alanda güçlü bir ag kurma ve bilgi alisverisi imkâni saglamanin yani sira, üniversitemizin ögrenci ve akademisyenleri için önemli bir ögrenme deneyimi sundu. Bu ziyaretler, üniversitemizin sadece bilimsel arastirmalarda degil, ayni zamanda kültürel ve sosyal etkilesimde de önemli bir aktör olarak varligini sürdürmesine katki sagladi. Gelecekteki projeler ve isbirlikleri için oldukça önemli olan bu görüsmelerin, Eskisehir Teknik aÜniversitesi’nin uluslararasi alandaki etkilesimini daha da artirmaya yönelik önemli bir adim oldugunu düsünmekteyiz” seklinde dile getirdi.

AB projeleri için is birligi imkanlari konusuldu

Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS) ziyaretinde Prof. Dr. Konstantinos Stamoulis baskanligindaki ekip ile gerçeklestirilen toplantilar, iki kurum arasinda stratejik is birliklerinin temellerini atmaya yönelik önemli adimlar içerdi. MoU anlasmalari girisimleri, Erasmus anlasmalari, proje planlamalari, AB projeleri için is birligi imkanlari gibi genis bir yelpazede ele alinan konularla ilgili detayli görüsmeler yapildi. Ayrica ortak akademik çalisma ve sempozyum organizasyonu gibi gelecege dönük potansiyel projeler de masaya yatirildi.

Amsterdam Baskonsoloslugu’na ziyaret

Eskisehir Teknik Üniversitesi Heyeti, Amsterdam Baskonsoloslugu’nu ziyaret ederek Türkiye-Hollanda arasindaki bilim ve egitim is birliklerini güçlendirme konusunda görüsmelerde bulundu. Konsolosluk ziyareti, iki ülke arasinda potansiyel is birlikleri ve ögrenci degisim programlari konularinda yeni firsatlari degerlendirmeye yönelik önemli bir adim oldu. Ayrica, bilim diplomasisi alaninda daha etkin bir rol oynamak amaciyla yapilacak muhtemel projeler ele alindi.

Örnek Prototip ve Kuluçka Merkezleri ile görüsmeler yapildi

Eindhoven University of Technology (TU/e) ve Equipment & Prototype Center (EPC) ziyaretinde, EPC Genel Müdürü Wim Peters ile yapilan görüsmeler, saglik, enerji ve mobilite alanlarinda yapilan çalismalarin yani sira, EPC’nin genel isleyisine dair kapsamli bir anlayis sundu. EPC’nin tesis gezisi ile örnek uygulamalara dair görsel ve somut bir deneyim edinildi ve gelecekteki projelerle ilgili görüsmeler yapildi.

Advanced Engineering Center [] ve Tech Education Center [] CEO’su Abd-Samad Habbachi ile yapilan görüsmelerde, bu merkezlerin basari hikâyeleri ve organizasyon yapilari detayli bir sekilde anlatildi. A6K ve E6K’nin basarilari, üniversite için örnek teskil ederken, Charleroi sehrinin tarihine dair yapilan paylasimlar, kurumlarin sadece teknolojik degil, ayni zamanda sosyal bir misyon tasidigini gösterdi. Bu ziyaretlerde, ileri teknoloji ve egitim alanlarinda öncü kurumlarla yapilabilecek muhtemel is birlikleri konusunda yol haritasi olusturuldu.

Charleroi’de bulunan CETIC (Centre d’Excellence en Technologies de l’Information et de la Communication) ziyaretinde, Stéphane Mouton ve ekibiyle gerçeklesen toplantilarda, bilgi teknolojileri ve iletisim konusundaki uzmanliklarin yani sira, CETIC’in toplum için önemli projelerde nasil rol aldigi detayli bir sekilde incelendi. Bu ziyarette, özellikle Big Data, Cloud Computing, IoT gibi alanlarda CETIC’in öne çikan basarilari ve üniversitenin bu alanlardaki çalismalari üzerinde görüsmeler yapildi.

ESTÜ Heyeti tarafindan Amsterdam, Eindhoven ve Brüksel’deki ESTÜ Prototip Merkezi’ne model teskil edebilecek kuluçka merkezleri de ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde kuluçka merkezlerinin organizasyon yapisi, isleyisi ve sistematigi hakkinda detayli bilgiler edinildi.

Brüksel Türk Büyükelçiligi’ne ziyaret

Eskisehir Teknik Üniversitesi Heyeti, Belçika’nin baskenti Brüksel’deki Türk Büyükelçiligi’ni ziyaret ederek Türkiye-Belçika arasindaki akademik isbirliklerini ve projelerini degerlendirdi. Büyükelçilik ziyareti, Eskisehir Teknik Üniversitesi’nin Belçika’daki üniversitelerle potansiyel ortakliklari ve proje isbirliklerini güçlendirmek adina tasidigi kararliligi vurguladi. Ayrica, özellikle enerji, çevre ve mühendislik alanlarinda ortak projeler gelistirme firsatlari ele alindi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Brüksel Temsilciligi ile is birlikleri konusuldu

Son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Brüksel Temsilciligi ziyareti, TOBB’un ülke ekonomisine ve is dünyasina katkilarina dair önemli bir degerlendirme firsati sundu. Türkiye’nin AB’deki görünürlük faaliyetleri üzerine degerlendirmeler yapilan bu ziyarette, Türkiye’nin Brüksel’deki temsilciligi ile gelecekte gerçeklestirilebilecek isbirlikleri ve projeler konusunda görüsmeler yapildi.
Kaynak: İHA