Depremzede Kadinin Elinin Degdigi Bugday Saplari, Tepsi Oluyor

Hatay’in Samandag ilçesinde yasayan afetzede Neriman Sahan, renklendirdigi bugday saplarini örerek yaptigi tepsilerle aile ekonomisine katki sagliyor.

Depremzede Kadinin Elinin Degdigi Bugday Saplari, Tepsi Oluyor


Depremin yaralarinin sarildigi Hatay’da aile ekonomisine katki saglamak isteyen Samandagi ilçesi Hidirbey Mahallesi’nde yasayan 62 yasindaki Neriman Sahin, kollari sivadi. Mevsiminde topladigi bugday saplarini boyama islemine sokan Sahan, bu saplari ilmik ilmik örerek tepsi haline getiriyor. Sabirla ilmik atan kadin, kazandigi parayi ise aile bütçesine destek olarak kullaniyor. Sahan’in elinde sekil alan tepsiler; 150 TL ile 300 TL arasinda alici buluyor.

Yaptigi temsilerin yemek sunumunda kullanildigini dile getiren Sahan, "Tepsinin dolgu malzemesi için bu saplari, renkli kaplamasi içinse naylon kullaniyorum. Tepsilerin kahvaltilik, içli köfte, ekmek, meyve gibi besinler tüketilirken kullaniliyor. Kimi müsteriler ise süs esyasi olarak kullanmayi tercih ediyor. Tepsilerin üstüne isim de yazmaya ögrettiler. Ben ilk basladigimda da tepsiye Musa agacini ismini yazdim. Bu isi yaparken mutlu oluyorum tepsi harici evimize katki saglamak için dogal reçeller yapiyorum ve aile geçimini bu kulübede yaptigim el emekleri ile sagliyorum" dedi.

Kaynak: İHA