Denizli Ticaret Odasi Meslek Komiteleriyle Bir Araya Geldi

Denizli Ticaret Odasi (DTO) Baskani Ugur Erdogan, üyeleriyle bir araya gelerek sektörel gelisimlerle ilgili istisarelerde bulunuyor. Benzer sektörlerdeki komitelerin ortak degerlendirme toplantilari büyük ilgi görüyor.

Denizli Ticaret Odasi Meslek Komiteleriyle Bir Araya Geldi


DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, DTO’nun 8, 13, 14, 21 ve 23’üncü meslek komitelerinin üyeleriyle bir araya geldi. Komitelerin yogun ilgi gösterdigi sektörel degerlendirme toplantisinda DTO’nun demir, metal, filmasin, bakir, enerji kablolari, makine üretimi ile montaji ve ticareti, atik toplama, depolama ve bertaraf etme faaliyetleri ile konut ve is yeri yapi kooperatifleri, tugla, kiremit, demir, tel, çivi, boya, vernik, sihhi tesisat malzemeleri vb. her türlü insaat malzemeleri üretimi ve satisi, cam, ayna ve benzeri imalati ile satisi, hazir beton üretimi ve satisi, madencilik, mermercilik ve tas ocakçiligi faaliyetleri, mobilya, kereste ve orman ürünleri imalati ile satisi ve dekorasyon isleriyle istigal eden üyelerinin yer aldigi sektörlerin son durumu, Denizli Ticaret Odasi’nin projeleri, faaliyetleri ve hizmetleri ile ticari hayattaki güncel gelismeler ele alindi.

“Ramazan ayindan önce, tüm meslek komitelerimizle bir araya gelecegiz”

Baskan Erdogan, toplantinin basinda bir hos geldiniz konusmasi yaparak üyelerine seslendi. Erdogan, toplantiya katilanlara yogun ilgilerinden dolayi tesekkür ederek basladigi konusmasinda, “Öncelikle her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum... Sabah günün ilk isi olarak isinizi gücünüzü birakarak toplantimiza geldiniz. Özellikle ramazan ayinin öncesinde komitelerimizin tamamiyla bir araya gelerek sektörlerimizi istisare edelim istedik. Komite ve sektörlerimizin önerileri, fikirleri ve varsa elestirilerini masaya yatiralim ve ayrintili konusalim ayni zamanda da benzer komiteler arasinda hem kaynasmayi saglayalim hem de istisarede bulunalim diye düsündük. Bundan büyük toplantilarla organizasyonlarda, herkesle birebir iletisime geçmek ve kaynasmak ne yazik ki pek mümkün olmuyor. Ramazan ayinin ilk günü de her yil oldugu gibi bu yil da Ulu Cami’nin yanindaki iftar çadirinda Denizli Ticaret Odasi olarak iftar yemegimizi verecegiz. Ardindan Meclisimiz, Yönetim Kurulumuz, Meslek Komitelerimiz, Yüksek Istisare Kurulumuz, Kadin Girisimciler ve Genç Girisimcilerimizle de iftar yapmayi planliyoruz” dedi.



Komitelere, projelerinin ayrintilarini anlatti

Üyelerinin daha fazla fuara katilmalari ve fuarlarin sayisini artirmayi, ayrica farkli sektörlerde yeni sanayi siteleri kurma çalismalariyla yeni hizmet binalarini bir an önce yapmayi öncelikli gündemleri olarak belirlediklerini de söyleyen Baskan Erdogan, “Bugün sizlere odamiz ve üyelerimiz için neler yaptigimizi da kisaca anlatmak isterim. Öncelik verdigimiz ve en önemli gördügümüz konularin basinda, üyelerimizin yurt içi ve yurt disindaki fuarlara daha fazla katilmasini saglamak geliyor. Biz bu sene fuar sayisini ve sektörlerini yüzde 100 artirdik. Bu yil için 25 farkli fuar organizasyonu yaptik. Bunlarin ayrintilarini internetteki sayfamizda görebilirsiniz. Bu sayi, belki ilerleyen süreçte talepler dogrultusunda artabilir. Bazi mesleklerle ilgili bir fuar yoksa eger üyelerimizi mevcut fuarlardan katilmak istediklerine götürüyoruz. Bu arada, Denizli Ticaret Odamizin binasi ile ilgili proje çalismalarimizi da sonlandirdik. Birkaç ay içinde, yeni binamizin temelini atmak istiyoruz. En kisa zamanda, bir buçuk yillik bir süreçte de yeni binaya tasinmayi planliyoruz. Hep söyledigimiz bir sey vardi. Özellikle bazi sektörlerimizin ihtisas organize sanayi siteleri gibi yogun bir talebi vardi. Bunlardan iki tanesini su an için planlamaya aldik. Biri gida sanayi sitesi, bir digeri de geri dönüsümcüler ile ilgili sanayi sitesi. Bin iki yüz dönümlük bir yerin tahsisi için müracaatimizi yaptik ve onayini aldik. Onu da en kisa sürede üyelerimizin hizmetine sunacagiz. Pandemi döneminden bugüne kadar iki bin alti yüz esnafimizi ziyaret ettik. Her ay da üyelerimizle anketler yapiyoruz. Bize göre dogru olup ama onlara göre eksik kalan, yanlis olan konulari görüp daha iyisini ve dogrusunu yapmanin gayreti ile çabasi içerisindeyiz. Üyelerimize yönelik ücretsiz mesleki ve kisisel gelisim egitimlerimiz de devam ediyor. Avrupa Birligi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin destekleri ile, bugüne kadar on milyon euroya yakin bir finansmani Denizli’mize getirdik. Bir iki büyük odanin disinda sehirlerine böyle bir kaynak aktaran ikinci veya üçüncü bir oda yok. Bizim yapmis oldugumuz bir yatirim dahi alti milyon euro civarinda, Denizli Teknik Tekstil Merkezimizi bu sayede kurduk. Odamizda her gün yüze yakin insanimiza farkli egitimler veriyoruz; bunlarin arasinda üniversite mezunu olup da is bulamayanlar da var. Ayni zamanda isi olup da teknik destek almak isteyen gençlerimiz, kardeslerimiz de var. Bunun yaninda is Almancasi ve Ingilizcesi egitimlerimiz var ve yogun katilim oluyor. Odamiza günlük bes yüz kisi giris çikis yapiyor” diye konustu.



“Iyi bir takim, çaliskan bir ekibiz”

Baskan Erdogan son olarak toplantiya katilan meslek komiteleri ile üyelerine, kendilerine gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekten dolayi tesekkür etti. Erdogan, “Toplantilarimiza büyük bir ilgiyle katilmanizdan dolayi sahsim ve ekibim adina bir kez daha sizlere tesekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmak güzel; Denizli’mize, sektörlerimize ve Ticaret Odasi ailesine güç verdiginizin farkindayiz. Bu anlamda da sizlerle gurur duyuyoruz. Birlikte olursak güçlü oluruz. Takim halinde olmadiginiz zaman güçlü olma sansiniz da olmaz. Biz, sükürler olsun ki iyi bir takim, çaliskan bir ekibiz. Iyi ki varsiniz” dedi.



Baskan Erdogan, katilimcilarin da görüslerini aldi

Baskan Erdogan, konusmasinin ardindan ayni masa etrafinda topladigi DTO meslek komitelerinin üyelerinin de tek tek görüslerini alarak toplantiyi sonlandirdi.
Kaynak: İHA