Çocuklara Ilaç Vererek Ailelerini Cinsel Istismarla Suçlayan FETÖ'cü Profesör'ün Yargilanmasina Devam Edildi

Istanbul’da bir klinikte, hayvanlarda kullanilan ilaçlari çocuklara verip hipnoz ederek ailelere ‘cinsel istismar’ tuzagi kurmakla suçlanan doktor Süleyman Salih Zoroglu, doktorun esi ve beraberindeki 4 sahsin yargilandigi dava ikinci gününde devam etti. Durusmada magdurlar, olaya iliskin çarpici beyanlarda bulundu.

Çocuklara Ilaç Vererek Ailelerini Cinsel Istismarla Suçlayan FETÖ'cü Profesör'ün Yargilanmasina Devam Edildi
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroglu, çocuk hastalara verdigi uyusturucu ilaçlar araciligiyla çocuklarin ailelerinin cinsel istismarla suçlanmasini saglamisti. Persembe günü görülen davada yargilamaya devam edildi. Dosyada gizlilik karari bulunurken, durusmada sanik Süleyman Salih Zoroglu, doktorun esi ve beraberindeki 4 sahis ve taraflarin avukatlari hazir bulundu. Durusmada bir kismi müsteki, dört magdur beyanda bulundu.

Abisinin basina dikilip ‘Benim yasadiklarimi biliyor musun’ diye sormus.

Zoroglu’nun hastasinin annesi olan ve durusmaya müsteki olarak katilan I.K “ Ailemi kaybetmistim. Kizim anneannesine düskündü psikolojisi bozuldu. Bunun üzerine psikolojik tedavi yöntemine basvurduk. Burada ilk olarak Ahmet Bey ile görüstük. Biz birkaç ay Salih Zoroglu ile iletisime geçmedik. Kizima tedavi ile ilgili soru sordugumda “zamani var anlatacagim” diyordu. Baska bir seans için klinige gittigimizde bize kizimin babasi tarafindan tecavüze ugradigini söylediler. Ben buna inanmadim. Onlara “Bunu ispatlayin” dedim. Ketamin igneleri vurulduktan sonra kizim sigara içip, saçma siirler yazmaya basladi.

Bir gün ketamin etkisi ile gece abisinin basina dikilip ‘Benim yasadiklarimi biliyor musun’ diye sormus. Abisi de korkudan ‘biliyorum’ deyip onu sakinlestirmis. Ancak ertesi gün kizim bunlarin hiç birini hatirlamiyor” seklinde konustu.

“Kizima igne vurulduktan sonra karakola götürüyorlar. Kizim, esim ve benim ona istismarda bulundugumuzu söylüyor”

I.K kizinin karakola götürülüp ifadesinin alinmasina iliskin “Kizima igne vurulduktan sonra karakola götürüyorlar. Karakolda kizim, esim ve benim ona istismarda bulundugumuzu söylüyor. Zoroglu kizim hakkinda hayatima girdikten sonra hayatim degisti demis. Bu sahis çocuklara ketamini vurduktan sonra onlari kusturup, kusmuklarini temizletiyor. Ben kendimi sorguladim nasil bir anneyim diye. Savci onlarin verdirdigi ifadeleri süpheli buldugu için biz içeri alinmadik. Orada çalisan Zeynep bizi klinikten kovdu. Bize “Çocugunuz sizi görünce kriz geçiriyor buradan gidin” dediler. Ben aglayarak eve geri döndüm. Kizimin cani hala ketamin çekiyor. Bize ketamin bulabilecegimiz yerleri soruyor” ifadelerini kullandi.

“Çapa Hastanesinden kaçak bir sekilde beni içeri sokup ketamin çalmami istediler.”

Ailesinde yasadigi kayiplar sebebiyle intihar girisimlerinde bulundugu ve annesinin patronu vasitasiyla Zoroglu hakkinda bilgi sahibi olup seanslara baslayan magdur çocuk beyanlarda bulundu.

“Ben tedavi için gittigim evde oradakiler benden Çapa Hastanesinden kaçak bir sekilde beni içeri sokup ketamin çalmami istediler. Ben bunu kabul etmedim. Bana sulandirilmis ketamini her hafta kullandirdi. Daha sonra igne olarak vermeye basladilar. Her geçen gün daha da kötü olmaya basladim. Bizden ketamin kullandigimizi ailelerimize söylememizi istemiyorlardi. Bana birçok ilaç kullandirildi. Sadece onu dinlememizi istedigi bir psikolojiye sokuyordu. Beni is yerindeyken diger hastalarin seanslarina sokup, örnek hasta olarak gösteriyordu. Ben ilacin yoklugunu çekiyorum zaman zaman. Hala vücudumda yara ve morluklar var. Savcilik karari ile Mazhar Osman ruh sagligi ve sinir hastaliklari hastanesinde tedavi görüyorum.” Dedi.

Bana anne ve babami sikayet etmezsem bu hastaliktan kurtulamayacagimi söylüyordu. Benim adima babami CIMER’e sikayet edip bu sikayetin ardindan pasta keserek kutlama yaptilar.

“Karakola gitmeden önce ilaç verilip, ne söylemem gerektigiyle ilgili telkinlerde bulundu”

Savciliga verdigi ilk ifade hakkinda konusan magdur çocuk “Ilk ifadem esasa alinsin istemiyorum. Ilk ifademi ilacin etkisi ve doktorun beni manipüle etmesi ile verdim ben o ifadeyi. Bana karakola gitmeden önce ilaç verilip, ne söylemem gerektigiyle ilgili telkinlerde bulundu” seklinde konustu.

“Ona baba esine ise anne dememi istiyordu.”

Zoroglu’nun kendisine sürekli anne ve babasini suçlayici ifadelerini aktardigini söyleyen magdur çocuk “Salih Zoroglu bana anne ve babamin hapse girecegini bundan sonra ona baba esine ise anne dememi istiyordu. Üniversite hayallerim vardi. Beni Üniversite için yurt disina gönderecegini söylüyordu” ifadelerini kullandi.

Saglik Bakanligi avukatlari saniklardan sikayetçi olduklarini belirterek davaya katilma talebinde bulundu.

Magdurlarin ve müstekilerin beyanlarinin alinmasinin ardindan avukatlar da beyanda bulundu. Tutuklu saniklarin avukatlari, müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, tutuksuz saniklarin vekilleri ise müvekkilleri hakkindaki adli kontrollerin kaldirilmasini istedi. Müsteki avukatlari, Aile Bakanligi ve Saglik Bakanligi avukatlari ise saniklardan sikayetçi olduklarini belirterek davaya katilma talebinde bulundu.

Durusmayi erteleyen mahkeme gelecek celsenin 3 gün sürecegini belirtti.

Ara kararini açiklayan mahkeme, saniklar Süleyman Salih Zoruglu ile Ahmet Aktas’in tutukluluk hallerinin devamina karar verdi. Müstekiler ve Aile Bakanligi’nin katilma taleplerini kabul eden mahkeme, Saglik Bakanligi’nin, suçtan dogrudan zarar görmedigine kanaat getirerek, bakanlik vekilinin katilma talebini reddetti. Mahkeme, tutuksuz saniklar hakkindaki adli kontrol tedbirlerinin de devamina karar verdi. Mahkeme, gelecek durusmanin da uzun sürebilecegi ihtimalini göz önünde bulundurarak, durusma için 3 gün verdi. Buna göre gelecek durusma 22-23 ve 24 Mayis’ta görülecek.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede yaslari 7 ile 18 arasinda degisen 21 magdur çocugun ve ebeveynlerinin alinan beyanlarina, magdur çocuklarla iliskili seans kayitlarina, ailelere gönderilen mesaj içeriklerine de iddianamede yer verildi.

Iddianamede süpheli Süleyman Salih Zoroglu’nun magdurlara teshis koyarak seanslar sirasinda Ketamin maddesi verdigi, cinsel içerikli sorular yönelttigi, bedensel ve ruhsal yönden sagliklarinin bozulmasina neden oldugu, ailenin çesitli üyelerini istismarla suçlayarak maddi talepler içeren tehditvari girisimlerde bulundugu, çocuklari kendi tutacagi bir eve yerlestirmeye ve yurt disina göndermeye çalistigi yönündeki beyanlarla sikayetçi olundugu anlatildi. Süpheli Zoroglu’nun klinik ve ev adreslerinde ele geçirilen maddeler üzerinde Adli Tip Kurumu Kimya Ihtisas Dairesi tarafindan yapilan inceleme ve analizler neticesinde Ketamin ve Ketamin bulasikli madde ve materyaller tespit edildigi de iddianamede açiklandi. Bu maddeyi içeren ürünlerin psikiyatri alaninda çocuklar için güvenlilik ve etkililiginin gösterilmedigi de iddianamede belirtildi. Bilirkisi Heyet Raporu’nda ise Ketamin’in çocuk ve ergenlerde ruhsal hastaliklarda kullanim ruhsatinin olmadigi kaydedildi. Iddianamede süphelinin magdur çocuklara yönelttigi kapali uçlu sorulari, hasta mahremiyetini ihlal edici uygulamalari, ebeveynlere yönelik düsmanca ifadeleri, intihar girisimlerine iliskin pozitif pekistirgeçlerinin temel mesleki ve etik ilkelere aykiri olup, bu süreçteki eylemlerinin çocugun duygusal istismari kapsaminda degerlendirilebilecegi yer aldi. Iddianamede Süleyman Salih Zoroglu’nun 21 kez “Uyusturucu veya Uyarici Madde Ticareti Yapma veya Saglama”, 21 kez “Eziyet”, 4 kez “Iftira”, 2 kez “Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma”, 2 kez “Santaj”, 2 kez “Uyusturucu Madde Kullanimini Özendirme”, 1 kez “Kisisel Verileri Hukuka Aykiri Olarak Ele Geçirme” 1 kez “Özel Hayatin Gizliligini Ihlal Etme” suçlarindan toplam 96 yildan 972 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi. Öte yandan, diger 5 süpheli hakkinda da degisen oranlarda hapis cezasi istendi. Iddianamenin mahkeme tarafindan kabul edilmesiyle Zoroglu önümüzdeki günlerde hakim karsisina çikacak.
Kaynak: İHA