CERN Inovasyonlarini Türk Girisimcilerle Bulusturuyor

YTÜ Yildiz Teknopark, CERN Venture Connect (CVC) Programi ile Türk start-up’larina seçilmis CERN teknolojilerine erisim imkâni saglayacak. Ayrica girisimcileri yeniliklerini kesfetmeye ve bu teknolojileri kullanarak sirket kurmalarina imkan sagliyor.

CERN Inovasyonlarini Türk Girisimcilerle Bulusturuyor
Üye ve Ortak üye ülkelerinde derin teknoloji konusunda deneyimli paydaslardan olusan bir ag kuran dünyanin prestijli arastirma merkezlerinden biri olan CERN, girisimcilere inovasyonlarina erisme imkâni sunuyor. Türkiye ayaginda tek partneri olan YTÜ Yildiz Teknopark ile is birligine giden arastirma merkezi; baslattigi CERN Venture Connect (CVC) Programi çerçevesinde, girisimcilere önemli destekler sunuyor. Teknopark’in global markasi YTU Startup House ile etki potansiyeli olan güçlü is fikrine sahip CERN teknolojisiyle uyumlu olan girisimcileri, CERN’in yillara dayanan teknolojik uzmanligini kendi sektörlerine uygulamalarina imkan taniyacak. Küresel bilim ve girisimcilik ortaminda önemli bir adim olarak kabul edilen program, YTÜ Yildiz Teknopark’in arastirma ve gelistirme ekosistemine entegre ederek Türk girisimcileri kendi inovasyonlariyla bulusturacak.

“CERN’ün uluslararasi agi girisimcilerimiz için büyük firsat”

CERN Venture Connect’in (CVC) girisimcilere essiz firsatlar sundugunun altini çizen YTÜ Yildiz Teknopark Genel Müdür Yardimcisi Isa Turgut Inci sunlari söyledi:

“CERN inovasyonlarinin enerji fizigi alaninin ötesine geçerek farkli sektörlerde kullanilabilmesi oldukça önemli bir detay. Örnegin girisimcilerimiz, CERN’ün yüksek enerji fizigi deneylerinde kullanilan veri analitigi yöntemlerini saglik sektöründe hastalik teshisini gelistirmek için uygulayabilir veya enerji üretiminde sürdürülebilirlige önemli katkilarda bulunabilirler. Bu is birligi ile girisimcilerimiz, çesitli sektörlerde inovasyon firsatlarina erisme sansi elde edecekler. Bu da girisimcilerimize teknolojik sinirlari zorlayarak projeler gelistirmenin kapilarina da açmis olacak. CERN’ün global çapta yaptigi bu partnerlik, sadece Türkiye için degil ayni zamanda küresel ölçekte bilim ve teknoloji dünyasina büyük katkilarda bulanacak. Amacimiz, ülkemizin bilim ve teknoloji alanindaki güçlü potansiyelini dünyaya gösterebilmek. Bu baglamda CERN’ün uluslararasi agi, girisimcilerimizin global is birlikleri içerisinde olmalarini saglayarak sinirlari asmalarini kolaylastiracak. Partnerlik sayesinde teknoloji dünyasinda yeni fikirlerin, projelerin ve çözümlerin ortaya çikacagina eminiz.”
Kaynak: İHA