'Birlikte Basaracagiz' Projesiyle Ögrencilere Kaynak Kitap Dagitimi Yapildi

Bayburt Valiligince baslatilan ’Birlikte Basaracagiz’ projesi dahilinde Liselere Geçis Sinavi(LGS) ve Yüksek Ögretim Kurumlari Sinavi(YKS) öncesi sinava girecek olan tüm ögrencilere kaynak kitap dagitimi yapildi.

'Birlikte Basaracagiz' Projesiyle Ögrencilere Kaynak Kitap Dagitimi Yapildi
Merkezi sinavlara yönelik baslatilan projenin tanitim töreni Bayburt Lisesi bahçesinde gerçeklesti. Törende konusan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, sinava girecek olan tüm ögrencilere basarilar dileyerek, "Su an amacimiz egitimde ülke olarak iyi yerlere gelmek. Çocuklarimizin çok iyi okullarda egitimler alip, meslek sahibi olduktan sonra memlekete, millete iyi bir sekilde hizmet etmelerini saglamak amaciyla var gücümüzle çalisiyoruz. Bayburt, gerek egitime verdigi önem açisindan, gerek egitimdeki nitelik anlaminda Türkiye’de üst siralarda olmak için gayret eden illerimizden birisi. Ögrencilerimizin geçen yillardaki basarilarina baktigimizda çok iyi yerlerde oldugunu gördük. Bayburt özellikle siyasette, bürokraside, ekonomide, mühendislikte çok basarili isimler çikarmis bir ilimiz.

Bizler Bayburt Valiligi olarak arkadaslarimizla beraber çok güzel bir çalisma yaptik. Bu kaynak kitaplar tüm ögrencilerimizde olmasa bile çogu ögrencilerde var diye biliyoruz. Biz egitimde firsat esitligi saglamak maksadiyla gerek LGS’ye gerek YKS’ya hazirlanan çocuklarimiza, gençlerimize siz degerli ögrencilerimize kaynak kitap dagitalim istedik.

Bu kitaplar Türkiye genelinde olan kitaplar ama bizler özellikle sinava katki saglayacagini düsündügümüz kaynak kitaplari seçtik. Ilk etapta 8’inci sinifta olan 570 ögrencimize 3 bin 420 tane kitap dagitacagiz. 12’nci sinif ögrencilerimize ise toplam 600 tane kitap dagitimimiz olacak. Bu bir baslangiç süreç içerisinde Insallah bunun devamini getirecegiz.

Buradaki asil amacimiz su; ögrencilerimiz kaynak kitabini, takviye ders kitabini ve sinav kitabini baska yerde aramasin, direkt dogrudan kitaba ulasabilsin istiyoruz. Hem ulasim kolay olsun, hem erisim kolay olsun hem de sinavlarda her türlü soruya, her türlü zorluga hazir olun istiyoruz. Benim sizlerden istegim su, lütfen bu kitaplarin hepsini tek tek okuyun, sorulari tek tek çözün. Biz takviye yapmaya devam edecegiz. Hepinize basarilar diliyorum, gözlerinizden öpüyorum, Allah yardimciniz olsun" dedi.

Kitap dagitim töreninin ardindan siniflari gezen Vali Eldivan, ögrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra ögrencilerin istek ve taleplerini dinledi. Haziran ayinda gerçeklesecek olan LGS ve YKS sinavina hazirlanan ögrencilere kolayliklar dileyen Vali Eldivan, ögrencilere sinavda heyecan yapmamalari gerektigini hatirlatti, sinava girecek olan tüm ögrencilere de basarilar diledi.
Kaynak: İHA