7. Merzifon Kitap Fuari'nin Açilisi Yapildi

Amasya’nin Merzifon ilçesinde bu yil 7.’si düzenlenen kitap fuarinin açilisi yapildi. Merzifon Belediyesi’nin düzenledigi fuarin onur konugu akademisyen ve yazar Cihat Yayci oldu.

7. Merzifon Kitap Fuari'nin Açilisi Yapildi
10 Mart’a kadar açik kalacak kitap fuarina 150’den fazla yayinevi katildi.

Kültürel etkinliklerin düzenlenecegi fuarda, 200 sair ve yazar okurlariyla bulusacak.

Iclal Aydin yeni romanini Merzifon’da yazacak

Oyuncu ve yazar Iclal Aydin, fuarin açilis günü hayranlariyla bulusarak kitaplarini imzaladi. Tarihinden çok etkilendigi Merzifon’da bir roman yazmayi da planladigini anlatan Iclal Aydin, “Mayis’ta Merzifon’a geliyorum. Elimdeki kitap bittikten sonraki planim Merzifon ve Amasya üzerine bir roman olacak” dedi.

Belediye Baskani Alp Kargi da, Aydin’i konuk etmekten mutluluk duyacaklarini söyledi.



‘Kitap herkesi bulusturur’

Slogani ‘Kitap herkesi bulusturur’ olan fuari 7. defa düzenlemenin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini anlatan Baskan Kargi, “Dolu dolu bir kitap fuari bizi bekliyor. Tüm yurttaslarimizi fuarimiza davet ediyorum” diye konustu.



“Bu kitap fuarina katilim itibar meselesi”

Fuarin onur konugu Cihat Yayci ise “Türkiye’de birçok kitap fuarini katiliyorum. Bu kitap fuari katilimi itibar meselesi olan bir kitap fuaridir” seklinde konustu.

Fuar alanini dolasan vatandaslar, hayran olduklari yazarlarla bulusmalarini saglayan Merzifon Belediyesi yöneticilerine tesekkür etti.

Fuarin açilisina Merzifon Kaymakami Ali Güldogan, CHP Amasya Milletvekili Resat Karagöz ve diger yetkililer de katildi.

Kaynak: İHA