Vali Pehlivan, Sehit Aileleri Ve Gazilerle Iftar Programinda Bir Araya Geldi

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan ve esi Yildiz Pehlivan, sehit aileleri ve gazileri iftar programinda agirladi.

Vali Pehlivan, Sehit Aileleri Ve Gazilerle Iftar Programinda Bir Araya Geldi
Vali Pehlivan, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümü vesilesiyle düzenlenen programda, sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Programda misafirlerine hitap eden Pehlivan, "Aziz sehitlerimizin kiymetli aileleri, sizler sehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Sizlerle bir araya gelmekten dolayi her zaman büyük bir onur, büyük bir mutluluk ve büyük bir bahtiyarlik duyuyoruz. Sizlerin varligindan bütün milletimiz güç almaktadir. Sizlerin dualari yeni nesillerin yoluna isik tutmaktadir. Sizin metanetiniz, sizin sabriniz ve sizin lisan-i hal ve lafz ile vermis oldugunuz mesajlariniz bugün ser odaklarina karsi ayni mücadeleyi vermekte olan nesillere ve onlarin ailelerine ilham kaynagi olmaktadir" dedi.

Konusmasini "Sehitlerimiz sayesinde, bu güzel vatanda özgürce yasiyoruz, sehitlerimiz sayesinde, bayragimiz gönderde nazli nazli özgürce dalgalaniyor" diyerek sürdüren Pehlivan, "Ve biliyoruz ki sehitlerimize borcumuz var. Gazilerimize borcumuz var. Bu borcumuzu ödemek için her alanda daha çok çalismamiz, yilmak, yorulmak bilmeden üretmemiz, gayret sarf etmemiz ve ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üstüne çikarmamiz gerekiyor. Çok sükür bunun için çalisiyoruz. Ülke olarak çalisiyoruz, devlet olarak çalisiyoruz, millet olarak çalisiyoruz. Her geçen gün huzurun pekismesi daim kilinmasi adina mücadeleler veriyoruz. Çalisarak, üreterek gücümüze güç katiyor, kalkiniyor, gelisiyoruz. Vaktiyle üzerimize devlet devlet, ordu ordu gelenler, bugün terör örgütleriyle üzerimize geliyor ama hiçbir zaman basaramadilar, basaramayacaklar. Geçmiste, dahili ve harici ser odaklariyla is birligi yapanlar bugün de yok mu, ne yazik ki var. Devlet ve millet olarak devam eden mücadelemiz iste bu terör örgütlerine, onun uzantilarina ve onlara alan açmaya çalisanlara karsidir. Milletimiz, bunun farkindadir" ifadelerini kullandi.

"Her daim sizlerin yaninda, yakininda olmaya devam edecegiz"

Programa katilan sehit aileleri ve gazilere seslenen Pehlivan, "Devlet olarak da millet olarak da her daim sizlerin yaninda, yakininda olmaya devam edecegiz. Ramazaniniz mübarek olsun, hayirlara vesile olsun. Allah iftarlarimizi oruçlarimizi kabul eylesin. Saglikla Ramazan Bayrami’na ve daha nice Ramazanlara, huzur içerisinde, esenlik içerisinde ulasmak nasip olsun diyor, tekrar tesriflerinizden dolayi hepinize tesekkür ediyorum. Aziz Sehitlerimizi, rahmetle, minnetle yad ediyorum. Çanakkale kahramanlarimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere Kurtulus Savasi kahramanlarimizi ve dünden bugüne vatan, bayrak, milli, manevi degerlerimiz, birlik beraberligimiz için canini feda eden aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygiyla, minnetle, rahmetle aniyor, hayatta olan gazilerimize saglik ve afiyetler diliyorum" diye konustu.

Sehit aileleri ve gazilerin yani sira il protokolünün de katildigi programda Vali Pehlivan, misafirleriyle sohbet etti, fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA