TBMM Baskani Kurtulmus, Büyükelçilerle Bulustu

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, “Bugün baktigimiz zaman küresel iklim krizlerinden çevre krizlerine, düzensiz göç meselesinden iç çatismalara ve ülkeler arasindaki huzursuzluklara kadar, yine Gazze’de son öregini gördügümüz uluslararasi kurallari hiçe sayan insanlik disi davranislara kadar birçok alanda çogunlugu insanlarin eliyle gerçeklesmis büyük felaketlerle karsi karsiyayiz” dedi.

TBMM Baskani Kurtulmus, TBMM Tören Salonunda büyükelçilerle bulustu. Kurtulmus, Gazzeli Müslümanlar basta olmak üzere bütün Müslümanlarin içinde yasadiklari zorluklari astiklari, selamete ulastiklari Ramazan olmasini dileyerek, “Öncelikle hepimiz gayet iyi biliyoruz ki insanlik tarihinin en zor, en büyük en önemli krizlerinin kaoslarinin yasandigi, büyük belirsizliklerin iç içe geçtigi bir dönemi yasiyoruz. Bugün baktigimiz zaman küresel iklim krizlerinden çevre krizlerine, düzensiz göç meselesinden iç çatismalara ve ülkeler arasindaki huzursuzluklara kadar, yine Gazze’de son öregini gördügümüz uluslararasi kurallari hiçe sayan insanlik disi davranislara kadar birçok alanda çogunlugu insanlarin eliyle gerçeklesmis büyük felaketlerle karsi karsiyayiz” dedi.

Kurtulmus, uluslararasi camia olarak insanligin sorunlarini karsilikli çözme çagrisi yaparak, “Sorunlara karsi barisçil çözümler ortaya koyabilmek iradesidir. Onun için sorunlar ne kadar büyük olursa olsun diplomasi masasinin gücünü Türkiye olarak hiç bir zaman ihmal etmedik, diplomasiyi ötelemedik. Hem sorunlarin çözümü için karsilikli rizaya dayali müzakereleri açik tuttuk hem de diplomasinin bütün kanallarindan istifade ettik. Dis politikamizin bir baska ayagi ise, bölgesel ve küresel sorunlari çözümü için küresel ölçekte adaletin temin edilmesini dis politikamizin ana eksenine oturttuk” ifadelerini kullandi.

Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi de, Gazze’de soykirim yapildigini ifade etti.

Kaynak: İHA