Sariçay Baraji'nin Yüzde 44'Ü Tamamlandi

Aydin’a gelen Tarim ve Orman eski Bakani Bekir Pakdemirli, Sariçay Baraji’nin yüzde 44’ünün tamamlandigini ve yil sonuna kadar barajin yüzde 51’inin tamamlanacagini söyledi. Pakdemirli, baraj bittiginde Kusadasi ve Söke’nin 2060 yilina kadar su sorunu kalmayacagini kaydetti.

Sariçay Baraji'nin Yüzde 44'Ü Tamamlandi


Aydin’a gelen önceki dönem Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli ve Cumhur Ittifaki Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Savas ile yapimi devam eden Sariçay Baraji’ni ziyaret etti. Pakdemirli, yetkililerden barajdaki çalismalar hakkinda bilgi aldi. 2026 yilinin Ekim ayinda bitirilmesi planlanan Sariçay Baraji’nin yüzde 44’ü tamamlanirken, yil sonuna kadar barajin yüzde 51’lik kisminin tamamlanmasinin planlandigi ögrenildi. 66 milyon metre küp su kapasitesine sahip olacak olan Sariçay Baraji’nin tamamlandiginda Kusadasi, Söke ilçeleri ile Güzelçamli ve Davutlar Mahallelerinin içme suyunun 2060 yilina kadar karsilayacagi belirtildi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Sariçay Baraji’ni yapim sürecine deginen eski Bakan Pakdemirli, “Hizli bir sekilde programa aldirdik. 2020’de basladik. Bir noktaya gelmis. Biraz daha hizlandirilirsa insallah 2026 yilinda baraj tamamlanir” dedi.



Cumhur Ittifaki Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Savas ise konusmasinda “Son günlerde Sariçay Baraji’nin parasinin büyüksehir belediyesi tarafindan finanse edildigi yönünde beyanlar oluyor. Baraji biz yapiyoruz diyorlar. Barajin yapiminda su anda bir kuruslari yok. Baraj tamamlandiginda Kusadasi ve Söke’nin içme suyunu 2060 yilina kadar karsilayacak. Memba suyu kalitesinde içme suyu musluklardan insallah akacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA