Ögrencilerden Genelkurmay Baskani'na Mektup

Samsun Bafra Anadolu Lisesinde düzenlenen "Vatanim Sana Canim Feda" etkinliginde 700 ögrencinin imzaladigi mektup, Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak’a gönderilecek.

Ögrencilerden Genelkurmay Baskani'na Mektup
Bafra Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen "Vatanim Sana Canim Feda" etkinliginde ögrenciler Çanakkale ve Kurtulus Savasi’nda sehit olan liseli gençleri andi. Çanakkale ve Kurtulus Savaslarindan kisa bir sinevizyon gösterisinin ardindan konusan proje koordinatörü Ingilizce Ögretmeni Naim Okay, "1915 Çanakkale ve Kurtulus Savaslarinda hayatlarinin henüz baharinda vatan için canini vermekten hiç tereddüt etmeyen 15-16 yaslarindaki sehitleri anmak için buradayiz. O gençlerden vatan sevgisinin Bafra Anadolu Lisesi ögrencilerinden de hala mevcut oldugunu göstermek için Vatanim Sana Canim Feda etkinligini düzenledik" dedi.

Genelkurmay Baskani Metin Gürak’a yazdiklari mektubu okuyan 10 sinif ögrencisi Nazli Hüban Ertürk, "Cennet vatanimiz Türkiye’nin yarinlari olacak Çanakkale ve Kurtulus Savaslarinda canlarini çekinmeden veren henüz 15-16 yaslarinda olan kahraman liseli sehitlerimizi saygiyla aniyoruz. Nasil liseli gençler ögretmenlerinden helallik alarak vatan savunmasina kosmuslarsa, biz de Bafra Anadolu Lisesi olarak ihtiyaç hissedildiginde kiziyla erkegiyle vatanimizi savunmaya hazir oldugumuzu bildirmekten seref duyariz" ifadelerini kullandi.

Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürkan’a yazilan mektuba ögretmenler de imza atarak ögrencilere destek oldu. Ögrenciler ve ögretmenler tarafindan imzalanan mektup, Genelkurmay Baskani’na gönderilecek.
Kaynak: İHA