Korkuteli Ve Elmali'da Vatandaslarla Bir Araya Gelen Tütüncü Açiklamasi 'Cami De Bizim Cemevi De'

Korkuteli ve Elmali ilçelerinde vatandaslarla bir araya gelen Cumhur Ittifaki Antalya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hakan Tütüncü, "Yan yana can cana olmaya geldik. Cami de bizim cemevi de bizim. Kepez’de cami de yaptik, cemevi de yaptik. Biz kardesiz, biz etle tirnak gibiyiz" dedi.

Korkuteli Ve Elmali'da Vatandaslarla Bir Araya Gelen Tütüncü Açiklamasi 'Cami De Bizim Cemevi De'
Antalya’nin dört bir yanini karis karis gezen Cumhur Ittifaki Antalya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hakan Tütüncü, seçim çalismalari çerçevesinde Korkuteli ve Elmali ilçelerinin köylerini ziyaret etti. Tütüncü, günün ilk ziyaretine, "Bu topraklarda benim atalarimin izleri var" dedigi, dedesinin köyü Büyükköy’den basladi.

Tütüncü, atalarini yad etti, Cumhur Ittifaki Korkuteli Belediye Baskan adayi Dr. Sadik Önal’a destek istedi. Köy sakinleri ile bir araya gelen Tütüncü, Antalya’nin ’altin çagi’nda çiftçilere saglanacak destekleri anlatti. 1 Nisan’dan sonra en güzel hizmetlerin Antalya’ya, 19 ilçesine ve tüm köylerine gelecegini söyledi.

Tütüncü, evi yanan bir vatandasi ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti. Tütüncü, Büyükköy ve Kirkpinar Yarencik Kültür ve Dayanisma Dernegi’ne de ugradi.

"Cami de bizim cemevi de"

Hakan Tütüncü, Korkuteli’den sonra Elmali Ilçesi’ne geçti. Abdal Musa Türbesi’ni ve Abdal Musa Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret etti, Tekke köyü sakinleriyle bulustu. Tütüncü’ye ziyaretlerinde Cumhur Ittifaki Elmali Belediye Baskan Adayi Durmus Ali Gökçe eslik etti. Köy sakinlerine seslenen Tütüncü, “Yan yana can cana olmaya geldik. Cami de bizim cemevi de bizim. Kepez’de cami de yaptik, Kepez’de cemevi de yaptik” diye konustu.

Kepez’de kendisinden cemevi yapilmasi istendigini ve Altinova’ya Pir Sultan Abdal Cemevi’ni yaparak teslim ettiklerini hatirlatan Tütüncü, “Biz kardesiz, biz etle tirnak gibiyiz” dedi.



"Tekke köyüne misafirhane"

Tütüncü, Elmali Tekke köyüne yapilacak hizmetlerle ilgili Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile yapilan istisareye degindi. Dergahin renovasyonunun tamamlanacagini, bir kütüphane kazandiracaklarini, konser alani, müze ve çevre düzenlemesi ile dernek binasi ve konferans salonunun yenilenecegini söyledi.

Elmali Tekke köyünü ziyaret edecek misafirler içinde bölgeye misafirhane yapilmasi gerektigine deginen Tütüncü, “Abdal Musa Türbesi’nin misafirhanesini en güzel sekilde yapiyoruz ve hediye ediyoruz. Huzur-i pire gelirken eserlerimizle gelmis olalim. Emegimizle gelmis olalim” dedi.

Tütüncü, bölgedeki çocuk bahçeleri, spor alanlari, hali saha ihtiyaçlarinin da en güzel sekilde tamamlanacagini söyledi.



Akçaenis köyünü unutmadi

Tütüncü, bir sonraki ziyaretini de Elmali Akçaenis köyüne gerçeklestirdi. 1 Nisan’dan itibaren hizmetlerinde eserlerinde en güzelini Akçaenis köyüne getireceklerini söyledi.

Kaynak: İHA