Katar Açiklamasi '(Israil-Hamas Müzakereleri) Herhangi Bir Basari Ilan Etmek Için Henüz Çok Erken'

Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Macid el-Ensari, Israil ile Hamas arasindaki ateskes ve esirlerin serbest birakilmasina iliskin müzakerelerin devam ettigini ifade ederek, “Karsi teklifin Hamas’a sunulmasini bekliyoruz. Ihtiyatli bir iyimserlik içindeyiz, çünkü görüsmeler yeniden basladi. Ancak herhangi bir basari ilan etmek için henüz çok erken” dedi.

Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Macid el-Ensari, Katar’in baskenti Doha’da devam eden Israil ile Hamas arasindaki ateskes ve esirlerin serbest birakilmasina yönelik müzakerelere iliskin açiklama yapti. Doha’da konusan Macid el-Ensari, Refah’a yönelik herhangi bir saldirinin insani felakete neden olacagini ve ateskes görüsmelerini de olumsuz etkileyecegini söyledi.

Doha’daki görüsmelerin insani yardim ve geçici bir ateskese odaklandigini kaydeden el-Ensari, “Gazze Seridi’ndeki sivillerin ve saglik tesislerinin güvenliginden Israil sorumlu tutulmalidir” dedi.

Katarli sözcü, görüsmelerin Doha’da yapilmasinin bir firsat oldugunu bu sayede Katar’in gelismeleri yakindan daha iyi takip edebilecegini sözlerine ekledi. Görüsmelerin devam ettigini vurgulayan Macid el-Ensari, “Karsi teklifin Hamas’a sunulmasini bekliyoruz. Ancak bu süreçteki son adim degil. Bir anlasmaya yakin oldugumuzu söyleyebilecegimiz bir noktada degiliz. Ihtiyatli bir iyimserlik içindeyiz, çünkü görüsmeler yeniden basladi.

Ancak herhangi bir basari ilan etmek için henüz çok erken” dedi.



MOSSAD Baskani Barnea, Doha’dan ayrildi

Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü el-Ensari, Israil heyetine baskanlik eden MOSSAD Baskani David Barnea’nin Doha’dan ayrildigini söyledi.

Katarli sözcü, Barnea’nin Katar’dan ayrilmasinin ardindan heyetin Doha’da kaldigini kaydetti.

Öte yandan, Barnea’nin Israil’e ulasmasinin ardindan savas kabinesi ile bir toplanti yapilacagi ve Doha’daki gelismelerin ele alinacagi ögrenildi. Ayrica toplantida, tekliflerin görüsülecegi bildirildi.

Kaynak: İHA