Izmir'de 'Kardesler Çetesi'ne Operasyon Açiklamasi 13 Gözalti

Izmir’in Kiraz ve Ödemis ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardesler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafindan gerçeklestirilen operasyonda, 13 süpheli gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda ise ruhsatsiz av tüfegi, uyusturucu madde ve senet ele geçirildi.

Izmir'de 'Kardesler Çetesi'ne Operasyon Açiklamasi 13 Gözalti


Izmir Il Jandarma Komutanligina bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, Kiraz ve Ödemis ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardesler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalisma gerçeklestirdi. Uyusturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hirsizlik, 6136 SKM, yagma, mala zarar verme, fuhusa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya degistirme, kumar oynanmasi için yer ve imkan saglamak suçlarini örgütlü olarak isledikleri belirlenen 14 süpheli tespit edilirken, adreslere yönelik yapilan baskinlarda 13 süpheli gözaltina alindi.

Uyusturucu, tüfek ve senetler ele geçirildi

Jandarma ekipleri tarafindan adreslerde yapilan aramalarda ise, farkli tür ve miktarlarda uyusturucu maddelerin yani sira 2 ruhsatsiz tabanca, 4 av tüfegi, silahlara ait fisekler ile senet ve alacak defterleri ele geçirildi.

Gözaltina alinan süpheliler sorgulanmak üzere jandarmaya götürülürken firari olan 1 kisiyi yakalama çalismalarinin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA