Gaziosmanpasalilar Çanakkale Zaferini Kutladi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yili, Gaziosmanpasa Belediyesi’nin düzenledigi etkinliklerde coskuyla kutlandi. Etkinlikte konusan Gaziosmanpasa Belediye Hasan Tahsin Usta, “Burada Gaziosmanpasa’ya ilk kez kazandirdigimiz Gaziosmanpasa kentsel tasarim projesinin ilk adimin açilisini yapiyoruz” seklinde konustu.

Gaziosmanpasalilar Çanakkale Zaferini Kutladi
Kahramanlik destani olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yili, Gaziosmanpasa Belediyesi’nin düzenledigi etkinliklerde coskuyla kutlandi. Programa AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan Kara, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta ve çok sayida vatandas katildi.

Gaziosmanpasa Meydani’nda düzenlenen etkinlikler kapsaminda anma töreni ve protokol konusmalarinin ardindan sehitlerin anisina vatandaslara hosaf ikram edildi. Programda, Gaziosmanpasa Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan "Salihpasa Caddesi ve Gaziosmanpasa Meydani Kentsel Tasarim Projesi"nin açilisi da gerçeklestirildi.

Vatandaslar, ellerinde Türk bayraklari ve mesalelerle, Gaziosmanpasa Meydanindan yürüyüs gerçeklestirdi.

“Gaziosmanpasa kentsel tasarim projesinin ilk adimin açilisini yapiyoruz”

Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, “Bu meydanlarda sizlerle çok etkinliklerimiz oldu. Bazilari çok anlamli özellikle bu tür kutlamalarda dua ve destegi bizleri geçmise götürdü. Her irktan her vatandasin Çanakkale’de bulustugu Çanakkale’de vurustugu ve her vatanseverin de nerelisin dedigim zaman, ben Çanakkaleli dendigi o kutlu zaferi ve o ugurdaki sehitlerimizi anmak gururla yad etmek bizlere yakisandir. Özellikle içinde bulundugumuz Gaziosmanpasa Meydani her yenilikle birlikte her geçen yil daha da güzellesiyor. Geçmisi ile kiyasladigimiz zaman hem yürüyüs konforu hem de aydinlik bir mekana sahip, gezip vakit geçirebileceginiz bir imkan sunduk. Bugün burada Gaziosmanpasa’ya ilk kez kazandirdigimiz Gaziosmanpasa kentsel tasarim projesinin ilk adimin açilisini yapiyoruz. Kentsel tasarim cephe güzellestirme çalismamiz kapsaminda Baglarbasi Caddemizden, Ordu Caddesi, Hükümet Binasi önünden, Salihpasa Caddesi ve Belediye Binasinin bulundugu noktadan alinarak bu meydan konseptini tamamen yeni bir anlayisla yeni yüzyil belediyecilik anlayisiyla çevresini güzellestirerek Gaziosmanpasa’ya yakisir bir meydan haline getirmeye çalistik” dedi.

Kaynak: İHA