Esinden Bosanan Baba, Kizi Kucagindayken Esi Ve Yakinlari Tarafindan Darp Edildi

Siddetli geçimsizlik nedeniyle esinden bosanma karari alan Süleyman Geçer, 3 yasindaki kizi kucagindayken bosanma asamasindaki esi ve kayinvalidesi tarafindan darp edildi.

Esinden Bosanan Baba, Kizi Kucagindayken Esi Ve Yakinlari Tarafindan Darp Edildi
Istanbul’da yasayan Süleyman Geçer, siddetli geçimsizlik nedeniyle 6 yillik esinden geçen sene bosanma karari aldi. Bosanma kararinin ardindan ise eski esi H.S.G., 3 yasindaki çocugunu babasina göstermemeye basladi.

100 gün boyunca çocugunu göremeyen baba Geçer, mahkemeye basvurdu. Mahkeme basvuruyu degerlendirmeye alarak, baba Geçer’in 3 yasindaki çocugunu görmesi için gün belirledi. Eski esinin bu karara riayet etmemesinin ardindan ise Geçer, ‘çocuk teslimine muhalefetten’ tekrar dava açti ancak açtigi davayi kaybetti. Eski evinden esyalarini almaya gittigi sirada ise Geçer, 3 yasindaki kizi kucagindayken eski esi H.S.G. ve kayinvalidesi tarafindan darp edildi. Öte yandan baba Geçer, anne H.S.G.’nin kendisi hakkinda söyledigi çocuguna yönelik siddet uyguladigi iddialarinin ise mahkeme tarafindan atanan pedagogca reddedildigini kaydetti.

Darp edildigi günden itibaren yaklasik 110 gündür kizini göremeyen baba Geçer, çareyi Erkekleri Koruma Dernegi’ne basvurmakta buldu. Erkekleri Koruma Dernegi Baskani Bahri Inceler ise dernek olarak davaya müdahil olacaklarini kaydetti.



“Her görmeye çalistigimda hakaret, tehdit, santaj, is yerimi arama, akrabalarimi arama, ses kayitlari gönderme ve hakkimda birçok iftira atmasiyla karsi karsiya kaldim”

Yaklasik 1 yil önce bosanma karari aldigini ve bosanma kararinin ardindan eski esinin kendisine yönelik tavrinin degistigini dile getiren Geçer, “Çocugumu göstermemeye basladi.

Çocugu göstermemesiyle ilgili olarak gerekli bütün mercilere basvurdum. Ilk etapta 100 gün çocugumu göremedim. Ondan sonraki süreçte mahkemeden talep ettik ve mahkeme her hafta sonu görme günü belirledi. Ne yazik ki eski esim bunlara riayet etmedi. Adli Destek Merkezi’ne basvurdum ve merkezden sonra her hafta sonu çocugumu görmeye basladim. Her görmeye çalistigimda hakaret, tehdit, santaj, is yerimi arama, akrabalarimi arama, ses kayitlari gönderme ve hakkimda birçok iftira atmasiyla karsi karsiya kaldim” ifadelerini kullandi.

“Yaklasik 110 gündür çocugumu göremiyorum”

Geçer, yaklasik 110 yildir çocugunu göremedigini belirterek, “Bununla ilgili hukuki olarak bütün argümanlari kullaniyorum. Gerekli mercilere basvurdum. Çocugumu göstermedigi için de hakkinda ‘çocuk teslimine muhalefetten’ dava açtim. Tek celsede bitecek dava ne yazik ki kadini korumak için 3 ayda bitti ve benim aleyhime sonuçlandi fakat elimde gerekli bütün raporlar, kadinin bana saldirdigina dair görüntüler, çocuga çocuk attigina dair yazismalar ve çocugun psikolojisini bozmaya yönelik tehdit, santaj dolu raporlar var. Bu pedagog raporlari, annenin talebiyle devletin bana atadigi pedagog raporlaridir. Kendi kazdigi kuyuya düstü ama ne yazik ki kadin oldugu için bu bir ise yaramadi. Biz de baba oldugumuz için magdur kaldik” diye konustu.



“Annem ve benim hakkimda ceza davasi açildi”

Kendisi ve annesine çocugun siddete ugradigina dair iftira atildigini iddia eden Geçer, “Annemle bana bu atilan iftiradan sonra çocugun benimle olan iliskisi tekrar kesildi. Bunu su anda bosanma davamin hakimi yapti. Gerekli itirazlarda bulunduk. Çocugumla geçirdigim özel vakitler, onunla ilgilendigim vakitler, pedagog raporlari, yazismalarin hepsini sundum ama ne yazik ki hiç incelemeden ret oldu. Bu raporlar ciddiye alinmayacaksa o zaman pedagog neden dinleniyor? Bundan sonraki süreçte annem ve benim hakkimda ceza davasi açildi.”

“Esyalarimi almaya gittigimde kayinvalidemle beraber bana saldirdilar”

Esi tarafindan siddete ugradigini ifade eden Geçer, “Esyalarimi almaya gittigimde kayinvalidemle beraber bana saldirdilar. Kucagimda çocugumuz varken bana bagirdi, hakaret etti. Benim korumaya çalistigim bir çocugum var. O kadar kinli bir insan ki çocugunu bile dinlemiyor. Saldiri esnasindaki o tokadi çocuga da geldi. Ben bu saldiridan sonra uzaklastirma talebinde bulundum ve talebim kabul edildi. Onlarin itirazi sonucu ne yazik ki uzaklastirma karari kaldirildi. Neden verildi, neden kaldirildi hiçbir fikrim yok. Kendisi bana saldirmasina ragmen benim hakkimda koruma karari aldi”

“Karsimizda bir baba var ve baba, annesi iftira attigi için 3 yasindaki evladini göremiyor”

Erkekleri Koruma Dernegi Baskani Bahri Inceler ise Dernek olarak baba Süleyman Geçer’in yaninda olacaklarini ve davaya dernek olarak katilacaklarini belirterek, sözlerine söyle devam etti:

“Karsimizda bir baba var ve baba, annesi iftira attigi için 3 yasindaki evladini göremiyor. Saglikli bir anne böyle bir sey yapar mi? Ben çocugumuzun ses kayitlarini dinledim ve içim parçalandi. Ben de kendi evladimi 6 ay boyunca göremedim. Bu yüzden bu dernegi kurdum ve ayni sorundan muzdarip olan Süleyman Bey bize geldi. Ben bir an önce 6284 sayili Kanun’un bir an önce degistirilmesini istiyorum. Bu degisikliklerin de bir an önce hayata geçirilmesini istiyorum. Ayrica, mahkemenin pedagog raporu olmasina ragmen çocugun üstün faydasina göre babasiyla görüsmesini kesmesine aklim ermiyor.”
Kaynak: İHA