Dicle Elektrik'in SCADA Sistemine Küresel Alanda Yogun Ilgi

Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde dagitim hizmeti verdigi 6 ilde enerji sebekesini güçlendirmek için 10 yilda 30 milyar TL’yi bulan yatirim gerçeklestiren Dicle Elektrik’in SCADA uygulamasi, geçtigimiz yil Singapur’dan gelen, bu yil ise Pakistan ve Birlesik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gelen 6 kisilik bir heyet tarafindan yerinde incelendi.

Dicle Elektrik'in SCADA Sistemine Küresel Alanda Yogun Ilgi
Dicle Elektrik’ten yapilan açiklamada; kaliteli, kayipsiz ve kesintisiz elektrik dagitimi vizyonuyla faaliyetlerine devam ederken, sahip oldugu teknolojik altyapisi ile sektörün öncü sirketi olmaya devam ediyor. Son on yilda bölgedeki enerji sebekesini güçlendirmek adina 30 milyar TL civarinda yatirim gerçeklestiren sirketin, söz konusu yatirimlari arasinda özellikle Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) yatirimlari dikkat çekiyor.

Bu sistem, enerji dagitiminda kayip ve kaçak oranlarini önemli ölçüde azaltmanin yani sira, bölgedeki zorlu cografi sartlar ve operasyonel zorluklarin üstesinden gelmede kritik bir role sahip. SCADA’nin entegrasyonu, gerçek zamanli veri toplama ve analiz, uzaktan izleme ve kontrol imkanlari sunarak, sirketin enerji dagitiminda verimliligi ve güvenilirligi artirmasini sagliyor.

Singapur’dan sonra BAE ve Pakistan

Dicle Elektrik’in yenilikçi enerji yönetimi yaklasimlari, uluslararasi alanda ilgi görmeye devam ediyor. Gerçeklestirilen ziyaretlere iliskin açiklamalarda bulunan Dicle Elektrik’in Sebeke Operasyonlarindan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Nedim Tüzün, “Singapur heyetinden sonra bu kez de Pakistan ve BAE’nden 6 kisilik bir heyeti agirladik. Gelen konuklarimiz SCADA merkezimizi gördü ve sebekesel avantajlari yerinde inceleyerek bizlerden uygulama hakkinda detayli bilgiler aldi. Böylesi zorlu sartlarda basariyla uyguladigimiz SCADA sisteminin uluslararasi ölçekte ilgi görmesi, örnek alinmasi bizleri mutlu ediyor” dedi.



“Isimizi dogru yaptigimizi göstermesi açisindan önemsiyoruz”

Tüzün, “Dicle Elektrik olarak SCADA’nin en güncel sürümü kullaniyoruz. Bu sebeple SCADA’nin faydalarini yerinde görmek ve uygulamanin tedarik sürekliligine pozitif etkilerini incelemek üzere konuklarimiz Diyarbakir’a geldiler. Yaptigimiz yatirimlar ve teknik süreçlerdeki iyilestirmelerin Türkiye disinda uluslararasi platformlarla diger ülkeler tarafindan hayranlikla karsilanmasini, isimizi ne denli dogru yaptigimizi göstermesi açisindan önemsiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA