Büyükçekmece Gölü Dogal Yasam Parki Hizmete Açildi

Ilk iki etabi tamamlanan Büyükçekmece Gölü Dogal Yasam Parki’nin açilisi yapildi.

Büyükçekmece Gölü Dogal Yasam Parki Hizmete Açildi
Ilk iki etabi tamamlanan Büyükçekmece Gölü Dogal Yasam Parki’nin açilisi gerçeklesti. Açilis törenine Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün ve vatandaslar katildi.

Hizmete açilan park içerisinde yürüyüs ve bisiklet yolu, kafe, ibadethane, otopark, büfe, wc, seyir teraslari, çocuk oyun alanlarinin yani sira proje kapsaminda Büyükçekmece Gölü’nün mevcut su kalitesi ve dogal yapisi korundu.

"Çeyrek asirdan beri bu millete yalan söyleniyor’’

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Tepecik, Türkoba, Muratçesme halkina çeyrek asirdir yalan söylendigini ifade ederek söyle açiklama yapti: "Burasi Büyükçekmece ilçesinin en muazzam yerlerinden bir tanesi. Ben 40 yildan beri burada görev yapiyorum. 1969’dan beri Büyükçekmeceliyim. Son 25 yildan bu yana Tepecik halkimiza, Türkoba halkimiza, Muratçesme halkimiza Ekrem Imamoglu’ndan önceki Istanbul Belediyesi’ni yönetenler ve siyasiler her seçimde ‘’Tepecik halki, Türkoba halki, Muartçesme halki bize oy verin. 6 ay sonra sahilinizi yapiyoruz. Bize oy verin, imar planlariniz çikartiyoruz.’’ Sayin baskanim bu millete çeyrek asirdan beri bunlar söyleniyor. 2019 yilinda Ekrem Baskan’imiz ile birlikte Tepecik Meydani’nda bizim konusmamizdan sonra benim karsimda aday olan o günkü Büyüksehir Belediye Baskanligini yürüten Sayin Mevlüt Uysal konusmasinda sunu söyledi: "Degerli Büyük Tepecik halki ve Türkoba halki bana oy verin, yanda bizim çadirimizin üstüne asmis oldugumuz imar plani sizin imar planinizdir. Haftaya Pazartesi günü gelin, imarlarinizi alin’’ dedi.

Konusmasina devam eden Akgün, “Haftaya Pazartesi günü oldu, mazbatayi elime aldim. Büyüksehir Belediyesi’nin kapisini tuttum. Seçimi iptal ettiler. Zaman uzadi. Ben dogru Büyüksehir’in Imar Planlama Dairesine gittim. Tepecik ve Türkoba’nin tasdik etmis oldugunuz, çikartmis oldugunuz 1/5000’lik imar planlarini almaya geldim dedim oradaki imar baskanina. Dedi ki: ‘’Baskanim yok, bekliyor. Sizin kadir Topbas zamaninda Büyüksehir ile beraber hazirlamis oldugunuz planlar aynen meclis raflarinda bekliyor. Siyasilerin söyledigi yalanlar bizi ilgilendirmez’’ dediler. Biz o gün bunun yalan oldugunu söyledik. ‘’Size yalan söylüyorlar’’ dedik ama maalesef Tepecik halkimizi, Türkoba halkimizi yine kendi çikar ve menfaatlerine alet ettiler. Yine sizin oylarinizi kullandilar. Yüzde 65 oy vererek desteklediniz. Çünkü deprem geliyor, imar plani bekliyorsunuz. 2019’da Sayin Ekrem Imamoglu’nu baskan yaptik Istanbul’a ama Büyüksehir Meclisi maalesef Ak Parti’nin elinde kaldi. O günden bugüne sizlere eziyet ettiler. Sizlere 20 yildan beri eziyet ediyorlar. Ben sahidiyim, o günden beri baskanim ben. O günden beri Istanbul depremi gelecek diyor bilim insanlari. Sizin binalariniz degil 7.5 büyüklügündeki deprem 5.5, 6 büyüklügündeki burayi direkt etkileyecek depremde binalar yerle bir. Bunu hepimiz biliyoruz. Iste simdi Ekrem Imamoglu’nun 31 Mart 10 gün sonra Büyüksehir koltuguna oturup meclisiyle beraber isbasi yaptigi zaman size söz veriyorum. En geç 3 ay içesinde o imar planlarini tasdik ettirip, koltugumun altinda getirmezsem gelin hepiniz gelin, yakama yapisin. Çünkü imar planlari hazir. Sadece meclisin iradesinin olusmasi lazim. Çeyrek asirdir size burada sahil yapacaklardi. Söylemekle olmuyor. Ekrem Imamoglu’nun dedigi gibi oluyor. Söyledi, yapti. ‘’Baskanim bu sahili yapacagiz’’ dedi.

Çeyrek asirdan beri bu millete yalan söyleniyor. Simdi açilisini yapiyoruz‘’ diye konustu.

Kaynak: İHA