Büyükçekmece'de Vatandaslar, Çanakkale Sehitleri Için Yürüdü

Büyükçekmece’de, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yildönümü kutlamalari kapsaminda “Zafer Yürüyüsü” gerçeklestirildi.

Büyükçekmece'de Vatandaslar, Çanakkale Sehitleri Için Yürüdü
Büyükçekmece’de, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yil dönümü kapsaminda Çanakkale Sehitleri’ni anmak için “Zafer Yürüyüsü” gerçeklestirildi.

Mimaroba Mahallesi’nde düzenlenen etkinlige AK Parti Büyükçekmece Belediye Baskan Adayi Recep Erol ve çok sayida vatandas katildi.

Sehitler için saygi durusu ve ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan etkinlikte vatandaslar, ellerinde mesale ve Türk Bayraklari ile Büyükçekmece caddelerinde yürüyerek, "Sehitler ölmez, Vatan bölünmez" sloganlari atti. Dev Türk bayraginin ve dev Atatürk posterinin de açildigi fener alayi, Çarmikli caddesi ve Sükran Caddesinin ardindan Mustafa Kemal Bulvarinda sona erdi.

“Türk ulusu son neferine kadar mücadele eden ve orada yilmadan çalisan, ülkesini vatanini savunan insanlarla dolu”

Yürüyüs öncesi konusma yapan AK Parti Büyükçekmece Belediye Baskan Adayi Recep Erol, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yil dönümünde bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve rahmete kavusan cümle Mehmetçigimizi rahmetle aniyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten tüm komutanlara, tüm Mehmetçiklere kadar bugün ülkesi için, vatani için, milleti için mukaddesati ugruna sehit olan tüm Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Bugün Çanakkale’deydim. Birlik, beraberlik içinde ve yan yana yatan sehitlerimizi ziyaret ettik. Diyarbakirli ile Üsküplünün, Halepli ile Bosnalinin yan yana yattigi kardesçe ülkesi için, vatani için bir ve beraber oldugu topraklari ziyaret ettik. Bizler de her Çanakkale Zaferi’nde insallah Büyükçekmece’mizden kardeslerimizle, ögrencilerimizle bir olarak beraber olarak oradaki ruhu anlayabilmek adina Çanakkale’de olmak, Çanakkale ruhunu anlamak için orada bulunmak zorundayiz. Çanakkale, dün yokluklar içinde mücadele eden atalarimizin bizlere neler ifade ettigini net olarak gösterdi. Çanakkale’de yedi düvele karsi çarpisan, binlerce mermiye gögüs geren askerimizin ve orada yatan kardeslerimizin ruh halini gördük. Bizler biliyoruz ki Türk ulusu son neferine kadar mücadele eden ve orada yilmadan çalisan, ülkesini, vatanini savunan insanlarla dolu” dedi.



“Gençlerimiz güçlüyse, ülkesini her alanda temsil edebiliyorsa bugün IHA’larimizi da SIHA’larimizi da Kizilelma’mizi da yapar”

Sonraki dönemlere dair görüslerini de aktaran Erol, “Bizler biliyoruz ki gençlerimiz güçlüyse, ülkesini her alanda temsil edebiliyorsa bugün IHA’larimizi da SIHA’larimizi da Kizilelma’mizi da yapar. Bundan sonraki dönemde insallah Türkiye Yüzyili olacak. Birlikte nice yüzyillara erisecegiz diyorum. Bundan sonra da yine bir ve beraber olarak ülkemizin, bölgemizin, ilçemizin gelismesi için mücadele edecegiz” seklinde konustu.



“Büyükçekmece’yi bu yüzyilda hak ettigi hizmetlerle bulusturmak istiyoruz”

Seçim süreci ile ilgili de konusan Recep Erol, “Büyükçekmece’nin 24 mahallesine hizmet etmek istiyoruz. Büyükçekmece’yi degistirmek, gelistirmek ve dönüstürmek istiyoruz. Büyükçekmece’yi bu yüzyilda hak ettigi hizmetlerle bulusturmak istiyoruz. Büyükçekmece ilçemiz egitimden sagliga altyapidan ulasima kadar her türlü noktada maalesef hizmet almada eksikler yasiyor. Biz bu eksiklerin tamamini gidermek ve Büyükçekmece halkina 24 Mahallesi ile hizmet vermek istiyoruz. Büyükçekmece özelinde seçimde Cumhur ittifaki olarak öndeyiz. Cumhur Ittifaki olarak bizler ne yapacagimizi düsünüyoruz. 1 Nisandan sonra projelerimizi uygulama ve Büyükçekmece’de yapilacak yatirimlari eksikler tamamlamak adina elimizden geldiginde gayret sarf edecegiz. Projelerimizi hazirlamaya çalisiyoruz” dedi.

Yürüyüse katilan vatandas Sertaç Elemen, “Duygularimiz çok iyi. Bu güzel, anlamli günde bu ortami sagladigi için degerli Recep baskanimiza tesekkür ediyoruz. Büyükçekmece’de hemsehrileri olarak arkasindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA