Binlerce Bozkurtlu Ayni Sofrada Orucunu Açti

Bozkurt Belediyesi, ilçe merkezinde toplu iftar yemeginin ardindan semazen gösterisi, sahne gösterileri ve Hacivat-Karagöz gölge oyunu ile binlerce Bozkurtlu Ramazan eglencesini doyasiya yasadi.

Binlerce Bozkurtlu Ayni Sofrada Orucunu Açti


Bozkurt Belediyesi, her gün baska bir mahallede toplu iftar sofrasini kurmaya devam ediyor. Bu kez toplu iftar etkinligi ilçe merkezinde gerçeklestirildi.

Bozkurt Belediye Baskani ve CHP Bozkurt Belediye Baskan adayi Birsen Çelik, iftar sonrasi konusma gerçeklestirdi. Baskan Çelik, “Birlik beraberligimizi pekistiren bu gönül soframizda hayirseverlerimiz de katkisiyla yaptigimiz bu iftarimiz beraber olduk. Iyi ki geldiniz, iyi ki varsiniz. Iyi ki birlikteyiz. Bugün 18 Mart Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere Çanakkale Savasi’nda bu ülke için canini vermis tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz Eger bugün beraber oluyorsak bugün bu orucumuzu gönül rahatligiyla açiyorsa onlarin sayesinde rahmetle aniyoruz minnetle aniyoruz Gazi Mustafa Kemal ve arkadaslarinin önünde Saygiyla sevgiyle egiliyoruz. Oruç tutuyoruz, aslinda oruç tutmak yememek içmemek degil, oruç tutmak göz ile yapilmalidir, ayibi görmemelidir. Oruç tutmak dil ile yapilmalidir. Sevgi dili kullanilmalidir. Gönül dili kullanilmalidir, oruç tutmak gönülle yapilmalidir. Bu seçim bizden küçücük bir kem söz duyamazsiniz. Çünkü biz orucumuzu da dilimizle gözümüzle gönlümüzle tutariz. Bizler biliyoruz ki 31 Mart’tan sonra da buradayiz. 31 Mart’tan sonra da birbirimizin yüzüne bakacagiz. Burada birbirimizin cenazesine gidecegiz, birbirimizi sevecegiz sayacagiz. O nedenle orucu bütün vücudumuzla tutmaliyiz. Rabbim öyle istiyor” diye konustu.



Semazen gösterisi, çocuklar için eglence gösterisi ve Hacivat ve Karagöz gölge oyunu gösterisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA