Bakan Bayraktar Açiklamasi 'Iliç'te Halk Sagligini Tehlikeye Düsürebilecek, Çevreyi Tehdit Edecek Bir Olumsuzluk Yoktur'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Erzincan’in Iliç ilçesinde 13 Subat’ta meydana gelen toprak kaymasinin oldugu maden sahasinda incelemelerde bulunarak, “Iliç’te halk sagligini tehlikeye düsürebilecek, çevreyi tehdit edecek bir olumsuzluk yoktur” dedi.

Bakan Bayraktar Açiklamasi 'Iliç'te Halk Sagligini Tehlikeye Düsürebilecek, Çevreyi Tehdit Edecek Bir Olumsuzluk Yoktur'
Bakan Bayraktar, Vali Hamza Aydogdu ile toprak altinda kalan isçilerin aileleriyle birlikte, göçük altindaki 9 isçiye ulasilmasi için devam eden çalismalari yerinde takip ederek, çalismalarda gelinen son durum hakkinda bilgiler aldilar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Iliç’ten sonra Erzincan Valiligini ziyaret etti. Burada gazetecilere bir açiklamada bulunan Bakan Bayraktar, söyle konustu:

“13 subat tarihinde Iliç’te meydana gelen maden kazasi nedeniyle aslinda o gün bugündür Erzincan’dayiz. Tabi Iliç’teydik. Iliç’te çok yogun bir çalisma içerisindeydik. Hala devam ediyoruz bu çalismalarimiza. Iliç’te hem çalismalari yerinde tespit etmek hem de toprak altinda olan isçilerin aileleriyle bir araya gelmek için buraya geldim. Bu vesileyle aslinda 36 gündür Erzincan’dayiz ama Valiligimizi ilk kez ziyaret etmek mümkün oldu.

Iliç’teki çalismalar bütün hiziyla devam ediyor. Insallah hedefimiz bayrama kalmadan, özellikle bu 9 ailemize bekledikleri toprak altinda kalanlari bulmak. Bunun için yogun bir gayret devam ediyor. Mevsim artik biraz yagisli mevsime döndü. Dolayisiyla yagisa ragmen bütün çalismalar devam etmekte. Emniyetten taviz vermeden bu çerçevede kararli bir sekilde devam ediyoruz. Biz netice alacagimiza inaniyoruz. Bunun yani sira çevreyle alakali ölçümlerimizde araliksiz devam ediyor. Bütün düzenli ölçümler yapiliyor. Su ana kadar halk sagligini tehlikeye düsürebilecek herhangi bir, çevreyi tehdit edecek bir olumsuzluk yoktur. Bunu da kamuoyuna bildirmek istiyorum.”
Kaynak: İHA