Sahte Kripto Para Dolandiriciligina 7 Tutuklama

Samsun merkezli "kripto para ve kripto para yatirimi" dolandiriciligi ile ilgili Adana, Ankara, Isparta ve Manisa’da düzenlenen es zamanli operasyonda gözaltina alinan 9 kisiden 7’si tutuklandi.

Sahte Kripto Para Dolandiriciligina 7 Tutuklama
Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Samsun merkezli Adana, Ankara, Isparta ve Manisa illerinde es zamanli operasyon düzenlendi.

8 süphelinin birbirleriyle “Telegram” isimli mesajlasma programinda olusturduklari gruplarda kendilerini “kripto para yatirim uzmani” ve internette kripto para yatirimi yapip “yüksek tutarli kazançlar elde eden kisiler” gibi tanitarak aldatici dekont paylasimlari yaptiklari ve bu paylasimlara yapilan olumlu yorumlar ile insanlari böyle bir yatirim sekli olduguna ikna ettikleri ortaya çikti. Dolandiricilarin magdurlari sahte kripto para sitelerine yönlendirdikleri, sahte kripto sitelerine üye olmalarindan sonra yatirim amaçli transfer ettikleri tutarlar ile yüksek tutarli kazanç elde ettiklerine inandirip, müstekilerden bu kez sitede kazandiklari tutarlari çekebilmeleri için sigorta, vergi, islem ücreti, ulusal dosya güvenligi gibi gerekçeler ile para talep etmek suretiyle dolandiricilik yaptiklari ortaya çikti. Samsun Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerinin düzenledigi es zamanli operasyonda 9 kisi gözaltina alindi. 1 kisi ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakilirken, Samsun Emniyet Müdürlügündeki sorgulari tamamlanan 8 kisi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. 7 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, 1 kisi ise serbest birakildi.
Kaynak: İHA