NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakani Hasanov'la Görüstü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bakü temaslari kapsaminda Azerbaycan Savunma Bakani Zakir Hasanov ile bir araya geldi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakani Hasanov'la Görüstü
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Azerbaycan temaslari devam ediyor. Stoltenberg baskanligindaki heyet, baskent Bakü’de Azerbaycan Savunma Bakani Zakir Hasanov ile bir araya geldi. Görüsmede, siber güvenlik, mayin temizleme ve ikili askeri iliskilerin diger alanlarindaki gelisme beklentileri masaya yatirildi. Bölgesel güvenlik ve bir dizi karsilikli çikar konusu genis çapta görüs alisverisinde bulunuldu. Görüsmenin sonunda ise, siber güvenlik ve diger askeri isbirligi alanlarinda beklentileri müzakere edildi.

Hasanov’dan NATO’ya tesekkür

Azerbaycan Savunma Bakanligi’nin görüsmeye yönelik yaptigi açiklamaya göre, Stoltenberg, bakanlikta düzenlenen resmi karsilama töreninin ardindan protokol geregi Seref Kitabi’ni imzaladi. Törenin ardindan gerçeklestirilen görüsmede, Stoltenberg ve heyetini görmekten mutluluk duydugunu belirten Hasanov, 30 yillik isgal sirasinda ve içinde bulunduklari dönemde Azerbaycan’in toprak bütünlügünü destekledigi için NATO’ya tesekkür etti. Hasanov ayrica, Azerbaycan Ordusu’nda gerçeklestirilen reformlarin yani sira mayin temizligi, kurtarilmis bölgelerdeki restorasyon, insaat çalismalari ve Azerbaycan-Ermenistan sartli sinirindaki mevcut durum hakkinda detayli bilgi verdi. NATO ile isbirliginde elde edilen basarilara deginen Hasanov, karsilikli iliskilerin daha da gelistirilmesinin önemine dikkat çekti.

“Türk Silahli Kuvvetleri ile yakin isbirligi Azerbaycan-NATO iliskilerine önemli katki saglayacaktir”

Açiklamada, Stoltenberg’in de gösterilen misafirperverlikten memnuniyet duydugunu belirttigi, Azerbaycan Ordusu’nun barisi koruma misyonundaki profesyonelligini ve NATO ile ortaklik çerçevesinde diger alanlardaki faaliyetlerini takdirle karsiladigi belirtildi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in “Azerbaycan Ordusu’nun Türk Silahli Kuvvetleri ile yakin isbirligi Azerbaycan-NATO iliskilerine önemli katki saglayacaktir” sözlerini vurguladigi aktarildi.
Kaynak: İHA