NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Azerbaycan Disisleri Bayramov'la Görüstü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Azerbaycan Disisleri Bayramov'la Görüstü
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan temaslarini sürdürüyor. Stoltenberg, baskent Bakü’de Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi. Görüsmede, Azerbaycan’da çatisma sonrasi yapilan büyük çapli restorasyon ve insaat çalismalari ele alindi. Mayin tehlikesi ve Azerbaycan ile Ermenistan arasindaki normallesme süreci de masaya yatirildi.

Azerbaycan Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, disisleri bakanliginda gerçeklestirilen görüsmede, Bayramov, Azerbaycan’in bu yil 30’uncu yilini kutlayan “Baris için Ortaklik” programi çerçevesinde yürütülen ortak faaliyetler basta olmak üzere NATO ile is birliginin daha da gelistirilmesine önem verdigini belirtti.

Bayramov, bu yil Azerbaycan’da düzenlenecek Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi (COP29) için gerekli hazirliklarin yapildigini vurguladi. COP29’un, iklim degisikligiyle mücadeleye katki saglayabilecegini kaydetti.

Bayramov, Azerbaycan halkinin can güvenligini tehdit eden mayin meselesine deginerek, mayin sorunuyla mücadelede uluslararasi toplumun desteginin yani sira devam eden imar çalismalarinin önemini vurguladi. Bayramov, Azerbaycan-Ermenistan baris gündeminin ilerlemesi ve Azerbaycan’in bu firsatlari en iyi sekilde degerlendirmek için sürekli çaba sarf ettigine de dikkat çekti.

Stoltenberg ise, Azerbaycan’in NATO ile isbirligi çerçevesinde barisi koruma misyonunda gösterdigi örnek performansin yani sira, Azerbaycan’in NATO bölgesinin enerji güvenligine katkisinin öneminden bahsetti. Stoltenberg, Azerbaycan’in ev sahipliginde gerçeklesecek COP29’un, enerji güvenligi ile iklim degisikligi arasindaki uyuma katki saglayacagini bildirdi.

Azerbaycan’daki temaslarini tamamlayan Stoltenberg, Bakü’den ayrildi.
Kaynak: İHA